Soviets a Barcelona!
Puigsech Farràs, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània)

Títol variant: ¡Soviets en Barcelona!
Data: 2012
Resum: Una recerca realitzada a la UAB ha analitzat l'establiment d'una delegació diplomàtica de la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) a Barcelona durant la Guerra Civil. El treball ha aclarit punts, fins ara, foscos d'aquest fet, com, per exemple, que el mateix Stalin va ordenar obrir aquesta relació diplomàtica, que la URSS volia establir relacions politiques i econòmiques amb el Govern de la Generalitat i reconduir la força de l'anarquisme a Catalunya, o que el consolat a Barcelona va provocar una notable enveja en altres parts de la República espanyola, com Cartagena, que va reclamar el mateix tracte per part dels soviètics.
Resum: Una investigación realizada en la UAB ha analizado el establecimiento de una delegación diplomática de la Unión de Repúblicas Socialistas Soviéticas (URSS) en Barcelona durante la Guerra Civil. El trabajo ha aclarado puntos, hasta ahora, oscuros de este hecho, como, por ejemplo, que el mismo Stalin ordenó abrir esa relación diplomática, que la URSS quería establecer relaciones políticas y económicas con el Gobierno de la Generalitat y reconducir la fuerza del anarquismo en Cataluña, o que el consulado en Barcelona provocó una notable envidia en otras partes de la República española, como Cartagena, que reclamó el mismo trato por parte de los soviéticos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, novembre 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 33.6 KB

Español
2 p, 96.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-12-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir