Pompeu Gener, un gran oblidat?
Vall i Ontiveros, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona)
Departament d'Història Moderna i Contemporània

Additional title: Pompeu Gener, ¿un gran olvidado?
Date: 2012
Abstract: Pompeu Gener i Babot (1848-1920), periodista, assaigista i dramaturg, ha estat poc tractat en els estudis sobre el panorama català de finals de segle XIX i principis del XX. La tesi doctoral de Xavier Vall i Ontiveros es proposa desfer aquest greuge amb un estudi amb dues vessants molt clares. Per una banda, intenta abordar les concepcions nacionalistes de Gener, que tenien un clar component regeneracionista, i, per l'altre, aquest treball vol posar el punt de mira en les tesis intel·lectualment elitistes de Gener.
Abstract: Pompeu Gener y Babot (1848-1920), periodista, ensayista y dramaturgo, ha sido poco tratado en los estudios sobre el panorama catalán de finales del siglo XIX y principios del XX. La tesis doctoral de Xavier Vall y Ontiveros se propone deshacer este entuerto con un estudio con dos vertientes muy claras. Por un lado, intenta abordar las concepciones nacionalistas de Gener, que tenían un claro componente regeneracionista, y, por el otro, este trabajo quiere poner el punto de mira en las tesis intelectualment elitistas de Gener.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, novembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 66.4 KB

Español
3 p, 130.8 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-12-03, last modified 2022-02-13   Favorit i Compartir