L'últim marsupial europeu a Castelló
Furió Bruno, Marc (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont)

Títol variant: El último marsupial europeo en Castellón
Data: 2012
Resum: Investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, del qual la UAB és un dels patrons, han trobat restes d' Amphiperatherium frequens, un petit mamífer que és l'últim marsupial que va sobreviure en el continent europeu, a un jaciment a Castelló. Fins ara, aquesta espècies estava limitada al centre d'Europa, sent així aquesta la seva presència més meridional. Aquesta troballa obre nous interrogants sobre els ecosistemes mediterranis del Miocè, així com sobre les característiques biològiques de la pròpia espècie.
Resum: Investigadores del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, del cual la UAB es uno de los patrones, han encontrado restos en un yacimiento en Castellón, de Amphiperatherium frequens, un pequeño mamífero que es el último marsupial que sobrevivió en el continente europeo. Hasta ahora, esta especie estaba limitada al centro de Europa, siendo así esta su presencia más meridional. Este hallazgo abre nuevos interrogantes sobre los ecosistemas mediterráneos del Mioceno, así como sobre las características biológicas de la propia especie.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, desembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 74.2 KB

Español
3 p, 147.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-01-08, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir