Material docent interactiu elaborat amb Camtasia Studio : l'exemple dels estudis de comunicació de la UAB
Ribes Guàrdia, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Bonet Bagant, Montse (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Guimerà i Orts, Josep Àngel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Fernández Quijada, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Martínez García, Luisa del Carmen (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)

Título variante: Interactive learning content made with Camtasia Studio : the case of Communication studies at the Universitat Autònoma de Barcelona
Fecha: 2008
Resumen: La comunicació exposa els resultats de la primera fase d'un projecte que els autors estan duent a terme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. La recerca, de naturalesa exploratòria, comença amb el disseny i elaboració d'un exemple de material digital de suport a la docència amb el programa informàtic Camtasia Studio, que és sotmès a testeig per part d'una mostra de docents i discents d'aquests estudis. Aquesta primera fase és la que amb detall s'explica en aquesta comunicació. El projecte global, que seguirà desenvolupant-se a partir dels primers resultats obtinguts, vol dissenyar i elaborar un protocol d'actuació d'ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) aplicades a la docència. Es tracta d'un protocol d'ús transdisciplinar (ha de resultar útil per a qualsevol docent) i multiplataforma que ha de permetre que cada professor elabori el material docent multimèdia de suport (de reforç, autoaprenentatge, avaluació, etc. ), que inclourà tant la guia tecnològica com la pedagògica fonamentals. Igualment, no es descarta la possibilitat de crear un repositori d'aquest tipus de material de suport.
Resumen: This paper shows the results of an early-stage project which authors are currently carrying out at the Faculty of Communication Sciences (Universitat Autònoma de Barcelona). This exploratory research starts with the design and production of a digital content sample made with Camtasia Studio software for supporting learning process. The content has been tested by a group of teachers and a group of students. The global project is expected to design and produce an ICT application protocol to be applied to learning process. It would be a transdisciplinary and multiplattform application protocol which should allow any teacher to produce his/her own multimedia learning content. The application protocol should include both basic technological and pedagogical guidelines. Authors are also considering the possibility to create a virtual store of this kind of content.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Documento: conferenceObject ; recerca ; publishedVersion
Materia: Material docent ; Camtasia Studio ; Estudis de comunicació ; Learning content ; Communication studies
Publicado en: Congrés Internacional Docència Universitària i Innovació, : 200836 p, 1.5 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Instituto de la Comunicación de la Universidad Autónoma de Barcelona (InCom-UAB)
Contribuciones a jornadas y congresos > Ponencias y comunicaciones

 Registro creado el 2013-02-21, última modificación el 2020-09-23   Favorit i Compartir