Interaccions pal·ladi-carbé en les nanopartícules milloren l'activitat catalítica
Planellas, Marc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Pleixats i Rovira, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Shafir, Alexandr (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Interacciones paladio-carbeno en las nanopartículas mejoran la actividad catalítica
Títol variant: Palladium-carbene interactions in nanoparticles improve the catalytic activity
Data: 2013
Resum: La nanociència i la nanotecnología són camps d'investigació que es troben actualment en expansió i desenvolupament. Les nanopartícules metàl·liques han despertat un gran interès en l'última dècada degut a les seves propietats i els avantatges que tenen en el camp de la catàlisi, incrementant la velocitat de les reaccions químiques. Aquest estudi, realitzat a la UAB, ha observat la presència d'espècies carbèniques sobre la superfície de les nanopartícules de pal·ladi. S'ha comprovat que les nanopartícules amb interaccions pal·ladi-carbé presenten una millor activitat catalítica en les reaccions de formació d'enllaços carboni-carboni que les nanopartícules que no presenten aquest tipus d'interaccions.
Resum: La nanociencia y la nanotecnología son campos de investigación que se encuentran actualmente en expansión y desarrollo. Las nanopartículas metálicas han despertado un gran interés en la última década debido a sus propiedades y a las ventajas que presentan en el campo de la catálisis, aumentando la velocidad de las reacciones químicas. En este estudio, realizado en la UAB, se ha observado la presencia de especies carbénicas sobre la superficie de las nanopartículas de paladio. Se ha comprobado que las nanopartículas con interacciones paladio-carbeno presentan una mejor actividad catalítica en las reacciones de formación de enlaces Carbono-Carbono que las nanopartículas que no muestran dichas interacciones.
Resum: Nanoscience and nanotechnology are areas of research that are currently in expansion and development. Metallic nanoparticles have arosen a great interest in the last decade because of its properties and the advantages in the field of catalysis, by increasing the rate of chemical reactions. This study, conducted at UAB, has noted the presence of carbenic species on the surface of the palladium nanoparticles. It has been found that nanoparticles with palladium-carbene interactions exhibit better catalytic activity in the reactions leading to the formation of C-C bonds that nanoparticles that do not present this type of interactions.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 27.5 KB

Español
2 p, 86.9 KB

English
2 p, 84.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-03-05, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir