Google Scholar: cites
L'estructura socioespacial de la regió metropolitana de Barcelona des d'una aproximació multimètode : una proposta metodològica per a l'estudi de la diferenciació socioresidencial
Costa Losa, Maria (Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona)
Porcel López, Sergio (Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona)

Títol variant: La estructura socioespacial de la región metropolitana de Barcelona desde una aproximación multimétodo : una propuesta metodológica para el estudio de la diferenciación socioresidencial.
Títol variant: La structure socio-spatiale de la région métropolitaine de Barcelone à partir d'une approche multiméthode : une proposition méthodologique pour l'étude de la différenciation sociale résidentielle.
Títol variant: The socio-spatial structure of the metropolitan region of Barcelona from a multimethod approach : a methodological proposal for the study of residential and social differentiation
Data: 2013
Resum: Durant les darreres dues dècades, l'estudi de la segregació socioresidencial ha estat objecte d'una diversificació teòrica i metodològica com a resultat de la participació de disciplines diferents per analitzar-la. En aquest article, s'hi presenta una nova proposta metodològica, basada en un disseny multimètode que integra informació social i espacial, a partir de la qual s'identifiquen, s'analitzen i es representen els diferents tipus d'àrees socioresidencials de la regió metropolitana de Barcelona. Es tracta d'un model de triangulació complementària de dades quantitatives que corregeix les restriccions que les dades presenten per si soles i que permet analitzar l'objecte d'estudi de manera més profunda. Els resultats obtinguts no estan exempts d'algunes limitacions que també són element de reflexió a l'article.
Resum: Durante las dos últimas décadas, el estudio de la segregación socioresidencial ha sido objeto de una diversificación teórica y metodológica como resultado de la participación de distintas disciplinas en su análisis. En este artículo, se presenta una nueva propuesta metodológica, basada en un diseño multimétodo que integra información social y espacial, a partir de la que se identifican, se analizan y se representan los diferentes tipos de áreas socioresidenciales de la región metropolitana de Barcelona. Se trata de un modelo de triangulación complementaria de datos cuantitativos que corrige las restricciones que los datos presentan por sí solos y permite que haya una mayor profundidad en el análisis objeto de estudio. Los resultados obtenidos presentan algunas limitaciones que también son elemento de reflexión en el artículo.
Resum: Au cours des deux dernières décennies, l'étude de la ségrégation sociale résidentielle a fait l'objet d'une diversification théorique et méthodologique à la suite de la participation de différentes disciplines dans son analyse. Cet article présente une nouvelle approche méthodologique, basée sur une conception multiméthode qui intègre l'information sociale et spatiale, à partir de laquelle différents types de zones socioresidenciales de la région métropolitaine de Barcelone ont eté identifiés, analysés et représentés. Il s'agit d'un modèle de triangulation des données quantitatives complémentaires qui corrige les données et permet une plus grande profondeur de l'analyse à l'étude. Les résultats obtenus présentent certaines limitationsqui sont également reflétés sur l'article.
Resum: During the last two decades, the study of residential and social segregation has been renewed both theoretically and methodologically as a result of the participation of different disciplines. This paper presents a new methodological approach using a multimethod design that integrates social and spatial data. Through this approach, different types of socio-residential areas in the metropolitan area of Barcelona have been identified, analyzed and represented. This is a model of complementary triangulation of quantitative data that corrects some problems of these data and allows a more in-depth analysis. The results have some limitations, which are also discussed in the article.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Matèria: Diferenciació socioresidencial ; Disseny multimètode ; Regió metropolitana de Barcelona ; Diferenciación sociorresidencial ; Diseño multimétodo ; Región metropolitana de Barcelona ; Différenciation sociale résidentielle ; Dessin multiméthode ; Région métropolitaine de Barcelone ; Residential and social differentiation ; Multimethod design ; Metropolitan Region of Barcelona
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 59, Núm. 2 (Maig-Agost 2013) , p. 315-345, ISSN 2014-4512

Adreça original: https://dag.revista.uab.es/article/view/v59-n2-costa-porcel
Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/291473
DOI: 10.5565/rev/dag.29


31 p, 2.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-06-06, darrera modificació el 2020-03-31   Favorit i Compartir