Brasil, la hegemonía regional de una potencia emergente
Castelo Estrada, Zoila V.
Serra i Massansalvador, Francesc, 1962-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques,)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Date: 2013
Description: 15 pag.
Abstract: En el presente trabajo observarán un escenario internacional actual en el que prevalece la interacción global regional (multipolaridad, multilateralismo y regionalismo). Este es el ámbito por el que se está moviendo Brasil. País afortunado por incluir uno de los mayores ecosistemas, el Amazonas. Aquí podremos ver qué mecanismos se están llevando a cabo para un mejor desarrollo sostenible, cuáles son los objetivos de los países amazónicos, cuál es la importancia estratégica de la Amazonía y el impacto que ha tenido a causa de la globalización. Esto en lo que al tema ecológico se refiere. En el aspecto político, veremos cuáles son los intereses nacionales que tiene Brasil por salvaguardar este ecosistema. Si la OTCA, que fue un proyecto brasileño hoy hecho realidad, busca reforzar su papel de líder. Es decir, con dicha organización Brasil pretende ser reconocido por sus vecinos de América Latina como una potencia regional y a la vez perseguir su sueño de ser un global player, etc. . Todos estos puntos nos llevarán a plantearnos una serie de cuestiones que, debido a la envergadura del trabajo, quedarán en el aire, pero que sin duda alguna pueden ser útiles para futuros trabajos.
Abstract: En el present treball s'observaran un escenari internacional actual en el què preval la interacció regional global (multipolaritat, multilateralisme i regionalisme). Aquest és l'àmbit pel qual s'està movent Brasil. País afortunat per incloure un dels majors ecosistemes, l'Amazones. Aquí podrem veure quins mecanismes s'estan duent a terme per un millor desenvolupament sostenible, quins fill són els objectius dels països amazònics, quina és la importància estratègica de l'Amazònia i l'impacte què s'ha tingut a causa de la globalització. Això pel que fa al tema d'ecològic i pel que fa a l'aspecte polític, veurem quins són els interessos nacionals que té Brasil per salvaguardar aquest ecosistema. Si la OTCA, que va ser un projecte brasiler avui fet realitat, busca reforçar el seu paper de líder. És a dir, amb aquesta organització Brasil pretén ser reconegut pels seus veïns d'Amèrica Llatina com a una potència regional i a la vegada perseguir el seu somni de ser serveis ser un global player, etc. . Tots aquests punts ens portaran a plantejar una sèrie de qüestions que, a causa de l'envergadura del treball, quedaran a l'aire, però que sens dubte alguna poden ser útils per a futurs treballs.
Note: Conté: pòster i treball de recerca
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Studies: Ciència política i gestió pública [2500259]
Study plan: Graduat o Graduada en Ciència Política i Gestió Pública [818]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Relacions internacionals
Subject: Planificació regional ; Amazònia (Regió) ; Desenvolupament sostenible ; Economia ; Amazonía ; Desarrollo sostenible ; Agenda internacional ; Soft power ; Interdependencia ; Global player ; Potencia regional ; Economía15 p, 1.2 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Political Science and Sociology

 Record created 2013-07-19, last modified 2019-07-20   Favorit i Compartir