Google Scholar: cites
TIC el microscopio de la historia. La visualización de lo invisible en el yacimiento de la Roca dels Bous (Camarasa, Lleida)
Vega Bolívar, Susana (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria)

Títol variant: TIC el microscopi de la història. La visualització del que és invisible al jaciment de la Roca dels Bous (Camarasa, Lleida)
Títol variant: ICT the history microscopy : Visualization of the Invisible at the site of Roca dels Bous (Camarasa, Lleida)
Data: 2013
Resum: La aplicación y el uso de las nuevas tecnologías en el proceso de musealización de yacimientos arqueológicos es un recurso cada vez más utilizado dentro de la programación de los proyectos museográficos. En este artículo, se realiza un breve repaso a lo que engloba y comporta el término nuevas tecnologías y a la diversidad de recursos que pueden ser generados a través de las mismas. Al mismo tiempo, se presenta la aplicación informática realizada para el yacimiento del paleolítico medio de la Roca dels Bous (Camarasa, Lleida). Las características que presenta el yacimiento han contribuido a la implementación de estos nuevos recursos, que se ha materializado en el uso de pantallas táctiles digitales para realizar la visita al mismo.
Resum: L'aplicació i l'ús de les noves tecnologies al procés de musealització de jaciments arqueològics és un recurs cada cop més utilitzat dins de la programació dels projectes museogràfics. En aquest article, s'hi realitza un repàs breu al que engloba i comporta el terme noves tecnologies i la diversitat de recursos que poden ajudar a generar. Alhora, s'hi presenta l'aplicació informàtica realitzada per al jaciment del paleolític mitjà de la Roca dels Bous (Camarasa, Lleida). Les característiques que presenta el jaciment han contribuït a implementar aquests nous recursos, la qual cosa es materialitza en l'ús de pantalles tàctils digitals per realitzar-ne la visita.
Resum: The use and implementation of innovative technologies in the process of archaeological sites musealization is a resource increasingly used within the planning of museographical projects. This paper presents a brief review about what forms and entails the term innovative technologies and the diversity of resources which can be generated through them. At the same time, here we present the application developed for Roca dels Bous Middle Palaeolithic site (Camarasa, Lleida). The site characteristics have contributed to the implementation of these new resources, being materialized in the use of digital touch screen devices for visiting the site.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Tecnologías de la información y la comunicación (TIC) ; Visita interactiva ; Tabletas táctiles ; Paleolítico ; Roca dels Bous ; Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ; Tauletes tàctils ; Paleolític ; Information and Communication Technologies (ICT) ; Interactive visit ; Touch screen devices ; Palaeolithic
Publicat a: Treballs d'arqueologia, Núm. 19 (2013) , p. 93-103, ISSN 2339-6490

Adreça original: https://revistes.uab.cat/treballsarqueologia/article/view/v19-vega
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/270308
DOI: 10.5565/rev/tda.7


12 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-11-18, darrera modificació el 2021-12-11   Favorit i Compartir