Rendibilitat social dels serveis públics educatius. Una proposta d'anàlisi per a Sant Feliu de Llobregat
Rovira, Marta, 1969- (Universitat Oberta de Catalunya)
Saurí, Enric (Universitat Autònoma de Barcelona)
Bonal, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Institut de Ciències Polítiques i Socials. Barcelona, Catalunya

Imprint: Institut de Ciències Polítiques i Socials. Barcelona, Catalunya 2013
Description: 27 p.
Abstract: La rendibilitat social és un concepte que pretén identificar el nivell de representativitat social existent entre els usuaris o beneficiaris d'un servei públic. L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va decidir dur a terme un estudi sobre la rendibilitat social dels serveis municipals d'educació (escoles bressol i música). L'objectiu de l'estudi era conèixer la cobertura social que ofereixen aquests serveis i per tant conèixer el grau de correcció que produeixen respecte de les desigualtats socials. En aquest article es presenten els resultats de l'estudi realitzat, que permeten observar el perfil socioeconòmic dels usuaris d'aquest tipus de serveis. Així mateix, es planteja una reflexió sobre la relació entre oferta pública de serveis i la reacció dels ciutadans en termes de demanda. És a dir, quin són els perfils predominants d'usuaris dels serveis públics i quines conseqüències té això en termes de redistribució dels recursos. Els resultats d'aquest estudi s'han utilitzat per a aplicar un nou sistema de tarifació social dels serveis públics municipals a Sant Feliu de Llobregat.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Català.
Series: Working papers
Series: Working papers (Institut de Ciències Polítiques i Socials (Barcelona, Catalunya)) ; 319
Document: workingPaper
Subject: Política educativa ; Avaluació

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/219064


27 p, 604.6 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Institute of Political and Social Sciences (ICPS)
Research literature > Working papers

 Record created 2014-01-24, last modified 2019-09-25   Favorit i Compartir