Google Scholar: cites
Percepciones en torno al coordinador TIC en los centros educativos inteligentes : un estudio de caso
Romero Rodrigo, Mercedes (Universitat de València)
Peirats Chacón, José (Universitat de València)
San Martín Alonso, Ángel (Universitat de València)
Gallardo Fernández, Isabel María (Universitat de València)

Títol variant: Percepcions al voltant del coordinador TIC als centres educatius intel·ligents : un estudi de cas
Títol variant: Perceptions about the ICT coordinator of Intelligent Educational Centres : a case study
Data: 2014
Resum: Este trabajo muestra las conclusiones de un estudio que tiene por objeto de análisis al coordinador TIC de un centro educativo, así como las percepciones, tanto del propio coordinador como de los docentes del centro, sobre sus funciones y tareas. La peculiaridad de este caso radica en que desarrolla su actividad profesional en un centro que participa en el programa de centros educativos inteligentes (CEI), clasificado como Centro de Acción Educativa Singular (CAES). Los resultados aquí obtenidos forman parte de un estudio más amplio que examina las controversias a las que se enfrentan los coordinadores TIC de los CEI, programa de integración de las TIC paralelo al modelo 1 a 1 y que ha sido experimentado únicamente en el ámbito de la Comunidad Valenciana. La recogida de datos se realizó mediante técnicas cualitativas y cuantitativas. Los resultados obtenidos confirman, entre otras cosas, la falta de formación preparatoria, la necesidad de ofrecer un reconocimiento o un incentivo a estos docentes y la importancia en esta iniciativa del apoyo del equipo directivo y el profesorado del centro.
Resum: Aquest treball mostra les conclusions d'un estudi que té com a objecte d'anàlisi el coordinador TIC d'un centre educatiu, com també les percepcions, tant del propi coordinador com dels docents del centre, sobre les funcions i les tasques que ha de complir. La peculiaritat d'aquest cas rau en el fet que desenvolupa la seva activitat professional en un centre que participa en el programa de centres educatius intel·ligents (CEI), classificat com a Centre d'Acció Educativa Singular (CAES). Els resultats obtinguts formen part d'un estudi més ampli que examina les controvèrsies a les quals s'enfronten els coordinadors TIC dels CEI, programa d'integració de les TIC paral·lel al model 1 a 1 i que s'ha experimentat únicament en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. La recollida de dades es va realitzar per mitjà de tècniques qualitatives i quantitatives. Els resultats obtinguts confirmen, entre altres coses, la falta de formació preparatòria, la necessitat d'oferir un reconeixement o un incentiu a aquests docents i la importància en aquesta iniciativa del suport de l'equip directiu i el professorat del centre.
Resum: This paper shows the findings of a study aimed to analyze the ICT coordinator of an educational centre, and the perceptions of both the coordinator and the other teachers of this centre, regarding their roles and tasks. The peculiarity of this case is that this coordinator's job takes place at a centre that participates in the program of the Intelligent Educational Centres (IEC), classified as Singular Education Action Centre (SEAC). The results obtained here are part of a larger study that examines the controversies that the ICT coordinators of the IEC face, integration program of the ITC parallel to model 1 to 1, and which has been experimented only in the Valencia Community. The collection of data was done using qualitative and quantitative measurements, and these results confirm, amongst other things, the lack of preparatory training, the need for a recognition or incentive for these teachers and the importance in this initiative of the support of the directive board and the faculty members of the centre.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Nuevas tecnologías ; Organización escolar ; Programas educativos ; Recursos pedagógicos ; Integración TIC ; Noves tecnologies ; Organització escolar ; Programes educatius ; Recursos pedagògics ; Integració TIC ; New technologies ; School organization ; Educational programmes ; Educational resources ; ICT integration
Publicat a: Educar, Vol. 50, Núm. 1 (Gener-Juny 2014) , p. 167-184, ISSN 2014-8801

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/287073
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v50-n1-chacon-sanmartin-gallardo
DOI: 10.5565/rev/educar.111


18 p, 528.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2014-01-27, darrera modificació el 2022-02-24



   Favorit i Compartir