Emilia Musumeci, experta en la figura de Cesare Lombroso
Gil-Farrero, Judit (Universitat Autònoma de Barcelona)

Títol variant: Emilia Musumeci, experta en la figura de Cesare Lombroso
Títol variant: Emilia Musumeci, expert in the figure of Cesare Lombroso
Data: 2014
Resum: En el marc del cicle de col·loquis de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) del curs 2013-2014, i amb la col·laboració del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC-UAB), la Dra. Emilia Musumeci (Università di Catania) va impartir una xerrada sota el títol "Cesare Lombroso and Villella's skull: from Museum of Criminal Anthropology to courtrooms". Musumeci és experta en Lombroso, una figura de finals del segle XIX i principis del segle XX molt coneguda en la història de la ciència i de la medicina per les seves idees sobre la determinació biològica del criminal. En aquesta entrevista, Musumeci ens parla de les teories de Lombroso, dels seus detractors, del seu museu, de la controvèrsia generada per l'estudi i exposició del crani del bandit calabrès Villella i del llegat lombrosià que ha arribat fins l'actualitat.
Resum: En el marco del ciclo de coloquios de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) del curso 2013-2014, y con la colaboración del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC-UAB), la Dra. Emilia Musumeci (Università di Catania) impartió una charla bajo el título "Cesare Lombroso and Villella's skull: from Museum of Criminal Anthropology to courtrooms". Musumeci es experta en Lombroso, una figura de finales del siglo XIX y principios del siglo XX muy conocida en la historia de la ciencia y de la medicina por sus ideas sobre la determinación biológica del criminal. En esta entrevista, Musumeci nos habla de las teorías de Lombroso, de sus detractores, de su museo, de la controversia generada por el estudio y exposición del cráneo del bandido calabrés Villella y del legado lombrosiano que ha llegado hasta la actualidad.
Resum: As part of the colloquia series of the Catalan Society for the History of Science and Technology (SCHCT) for the 2013-2014 course, and in collaboration with the Center for the History of Science (UAB - CEHIC), Dr Emilia Musumeci (Università di Catania) gave a talk entitled "Cesare Lombroso and Villella 's Skull: from Museum of Criminal Anthropology to courtrooms". Musumeci is expert in Lombroso, a figure of the late nineteenth and early twentieth century who is famous in the history of science and medicine for his ideas about the biological determination of criminals. In this interview, Musumeci discusses the theories of Lombroso, his detractors, museum, the controversy generated by the study and exhibit of the Calabrian bandit Villella's skull and Lombroso's legacy today.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2014, p. 1-2 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388



Català
2 p, 102.7 KB

Español
5 p, 172.6 KB

English
5 p, 172.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-02-04, darrera modificació el 2022-06-13



   Favorit i Compartir