El canvi climàtic podria estar augmentant els nivells pol·línics a l'aire de Catalunya
Belmonte, Jordina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Additional title: El cambio climático podría estar aumentando los niveles polínicos en el aire de Cataluña
Date: 2014
Abstract: Les dades obtingudes per la Xarxa Aerobiològica de Catalunya mostren un augment significatiu de les concentracions pol·líniques entre els anys 1983 i 2011. Això podria comportar un problema de salut pública, atès que moltes de les espècies que produeixen pol·len són altament al·lergògenes. Aquest increment, que podria ser degut al canvi climàtic, sembla no afectar de la mateixa manera els diferents tipus pol·línics: els tàxons mediterranis mostren un major increment, mentre que els continentals es mantenen més estables. També sembla afectar més les espècies llenyoses que les herbàcies.
Abstract: Los datos obtenidos por la Xarxa Aerobiològica de Catalunya muestran un aumento significativo de las concentraciones polínicas entre los años 1983 y 2011. Esto podría conllevar un problema de salud pública, dado que muchas de las especies que producen polen son altamente alergénicas. Este incremento, que podría ser debido al cambio climático, parece no afectar del mismo modo a los diferentes tipos polínicos: los taxones mediterráneos muestran un mayor incremento, mientras que los continentales se mantienen más estables. También parece afectar más a las especies leñosas que a las herbáceas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Juliol 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 141.0 KB

Español
3 p, 219.3 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Experimental sciences > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2014-09-05, last modified 2024-06-01



   Favorit i Compartir