Los fundamentos actuales de la geografía cultural
Claval, Paul

Títol variant: Els fonaments actuals de la geografia cultural
Títol variant: Les fondements actuels de la géographie culturelle
Títol variant: The present-day foundations of cultural geography
Data: 1999
Resum: La cultura es el resultado de un proceso inacabado de construcción de identidades llevado a cabo por las personas. Este proceso establece las categorías con las que individuos y sociedades analizan la realidad siempre partiendo de una escala local. En una época en la que la cultura se aborda en términos de comunicación, el paisaje retiene la atención porque sirve de soporte a las representaciones y porque es huella y matriz de la cultura. En la renovación de la geografía cultural francesa, la etnogeografía invita a reflexionar sobre la diversidad de sistemas de representación y de técnicas con las cuales las personas modelan el espacio a su imagen y en función de sus valores.
Resum: La cultura és el resultat d'un procés inacabat de construcció d'identitats dut a terme per les persones. Aquest procés estableix les categories amb les quals individus i societats analitzen la realitat sempre partint d'una escala local. En una època en què la cultura es planteja en termes de comunicació, el paisatge reté l'atenció perquè serveix de suport a les representacions i perquè és petjada i matriu de la cultura. En la renovació de la geografia cultural francesa, l'etnogeografia convida a reflexionar sobre la diversitat de sistemes de representació i de tècniques amb les quals les persones modelen l'espai a la seva imatge i en funció dels seus valors.
Resum: La culture est le résultat d'un processus de construction d'identités inachevé mis à terme par les personnes. Ce processus établit les catégories avec lesquelles les individus et les sociétés analysent la réalité tout en partant d'une échelle locale. Dans une époque où la culture est projeté en termes de communication, le paysage retient l'attention parce qu'il est utilisé en tant que support de représentations et parce qu'il est l'une des empreintes et des sources de la culture. Dans le renouvellement de la géographie culturelle française, l'ethnogéographie invite à réfléchir sur la diversité des systhèmes de représentation et des techniques avec lesquelles les personnes modèlent l'espace à leur image et par rapport a leurs valeurs.
Resum: Culture is the result of an unfinished process of identity construction carried out by people. This process establishes the categories through which individuals and societies analyse reality, starting at a local scale. At a time when culture is seen as a matter ofcommunication, landscape holds our attention, because it plays a role of support for representation and because it is both the remains and the womb of culture. In the renovation of French cultural geography, ethnogeography invites us to reflect upon the diversity of representation systems and methods with which people model space in their own image and on the basis of their own values.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Geografía cultural ; Etnogeografía ; Francia ; Cultura ; Geografia cultural ; Etnogeografia ; França ; Culture ; Géographie culturelle ; Ethnogéographie ; Cultural geography ; Ethnogeography ; France
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 34 (1999) , p. 25-40, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/31679


17 p, 106.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir