Establiment d'una mètrica per mesurar la diferència d'imatges
Hernández Juárez, Dani
Pàrraga, Alejandro, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Establecimiento de una métrica para medir la diferencia de imágenes
Títol variant: A metric to measure the difference between images
Data: 2014-06-29
Resum: Es presenta una nova mètrica basada en [1], afegint l'assimilació de luminància i efectes de contrast que inclouen atributs psicofísics i psicològics coneguts del sistema visual del primat, amb la contribució del model CIWaM de Xavier Otazu et al [2], [3], que són les suposicions relacionades amb la freqüència espacial i el contrast d'entorn. Les prediccions del model es van comparar amb experiments psicofísics de discriminació [4]. En primer lloc, es va entrenar amb la seqüència en blanc i negre, amb diferents regles que s'adapten a les dades. Després es va analitzar com funcionava a les seqüències de color i finalment es va provar com prediu la imatge que canvia i la correlació amb les opinions subjectives d'observadors de la base de dades CSIQ (només distorsions JPEG) [7]. En general, el model va produir bones prediccions en les seqüències de blanc i negre i en les seqüències de color, encara que podrien millorar-se i va mostrar una correlació molt alta amb les opinions subjectives de CSIQ, pel que podria fer-se servir per determinar com de diferents semblen dues imatges similars per observadors humans.
Resum: Se presenta una nueva métrica basada en [1], añadiendo la asimilación de luminancia y efectos de contraste que incluyen atributos psicofísicos y psicológicos conocidos del sistema visual del primate, con la contribución del modelo de CIWaM de Xavier Otazu et al [2], [3], que son las suposiciones relacionadas con la frecuencia espacial y el contraste del entorno. Las predicciones del modelo se compararon con experimentos psicofísicos de discriminación [4], En primer lugar, se entrenó con la secuencia en blanco y negro, con diferentes reglas que se adaptan a los datos. Después se analizó el desempeño en las secuencias de color y finalmente se probó cómo predice la imagen que cambia y la correlación con las opiniones subjetivas de observadores de la base de datos CSIQ (sólo distorsión JPEG) [7]. En general, el modelo produjo buenas predicciones en las secuencias de blanco y negro y en las secuencias de color, aunque podrían mejorarse y mostró una correlación muy alta con las opiniones subjetivas de CSIQ, por lo que podría usarse para determinar cómo de diferentes parecen dos imágenes similares para observadores humanos.
Resum: A new metric is presented based on a previous metric [1], we add brightness assimilation and constrast effects that include known psychophysical and physiological attributes of the primate visual system, with the contribution of CIWaM model Xavier Otazu et al [2], [3], they are assumptions related to the spatial frequency and the contrast surround energy. The model's predictions are compared to psychophysical discrimination experiments [4], the model is trained with black and White sequence, using some rules that improve fitting, then we analise the performance on color sequences and finally it's tested against the CSIQ database (only JPEG distortion) [7], taking into account discrimination prediction and DMOS correlation. In general, the model produces good predictions on black and White sequences and color sequences, although they could be improved and has a very high correlation to CSIQ subjective opinions, therefore it could be used to decide how different two similar images look to human observers.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Inducció de color ; Inducció de luminància ; Mètrica de diferència d'imatge ; Sistema visual humà ; Testing psicofísic ; Transformada wavelet ; Inducción de color ; Inducción de luminancia ; Métrica de diferencia de imagen ; Sistema visual humano ; Testing psicofísico ; Brightness induction ; Color induction ; Human Visual System ; Image difference metric ; Psychophysical testing ; Wavelet transform12 p, 933.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2014-11-12, darrera modificació el 2020-11-07   Favorit i Compartir