Els efectes de l'estructura d'edats en el creixement de la població
Safarova, Gaiané (Russian Academy of Sciences)

Títol variant: Los efectos de la estructura de edades en el crecimiento de la población
Títol variant: Les effets de la structuration par âges sur la croissance de la population
Títol variant: The effects of age structure in population growth
Data: 2000
Resum: L'article analitza les característiques de la distribució per edats de la població que contribueixen al seu desenvolupament. Aquesta influència s'ha estudiat en uns quants països desenvolupats, a través de l'efecte i la dinàmica de factors com el potencial demogràfic, la distribució per edats de les poblacions estables, els índexs d'inestabilitat i els components de la taxa de creixement natural. D'aquesta manera, s'ha demostrat que l'estructura d'edats crea inèrcia, estabilitza el desenvolupament demogràfic i afecta, de manera important, el creixement de la població.
Resum: En este artículo se ha analizado como contribuyen las características de la distribución de la población por edades a su desarrollo. Esta influencia se ha estudiado a través del efecto y la dinámica de factores como el potencial demográfico, la distribución por edades de las poblaciones estables, los índices de inestabilidad y los componentes de la tasa de crecimiento natural, para algunos países desarrollados. De esta manera, se ha demostrado que la estructura por edades crea inercia, estabiliza el desarrollo demográfico y afecta, de manera importante, el crecimiento de la población.
Resum: Cet article analyse comment les caractéristiques de la distribution de la population par âges contribuent à son développement. Cette influence a été étudiée au travers de l'effet et de la dynamique des facteurs tels que le potentiel démographique, la distribution par âges des populations stables, les indices d'instabilité et les composantes de la taxe de croissance naturelle, pour certains pays développés. De cette façon, il a été démontré que la structuration par âges crée l'inertie, stabilise le développement démographique et affecte, de manière importante, la croissance de la population.
Resum: Age distribution characteristics reflecting the contribution of age composition to the population development, such as demographic potentials, stable age distributions, instability indexes, components of the rate of natural increase for a number of developed countries, and their dynamics have been analysed. The role of age structure as an inertial and stabilising factor of demographic development affecting significantly population growth has been demonstrated.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Creixement de la població ; Estructura d'edats ; Població estable ; Potencial del creixement demogràfic ; Crecimiento de la población ; Estructura por edades ; Población estable ; Potencial de crecimiento demográfico ; Croissance de la population ; Structuration par âges ; Population stable ; Potentiel de croissance démographique ; Population growth ; Age structure ; Stable population ; Demographic growth potential
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 36 (2000) , p. 133-147, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/31717


15 p, 112.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir