Factors que promouen la conservació in situ de varietats locals a la Vall de Gósol
Reyes-García, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: Factores que promueven la conservación in situ de variedades locales en el Valle de Gósol
Data: 2014
Resum: La majoria d'estudis sobre la conservació de varietats locals s'han centrat en el paper de les organitzacions socials i les característiques socioeconòmiques de les persones que les custodien. Aquest estudi, en canvi, ha investigat les característiques pròpies de les varietats locals de la Vall de Gósol (Pirineu català) que expliquen la seva conservació o abandonament. Els resultats indiquen la importància de les característiques intrínseques, les socioeconòmiques, com l'interès comercial, i el significat cultural de les varietats.
Resum: La mayoría de estudios sobre la conservación de variedades locales se han centrado en el papel de las organizaciones sociales y las características socioeconómicas de las personas que las custodian. Este estudio, en cambio, ha investigado las características propias de las variedades locales del Valle de Gósol (Pirineo catalán) que explican su conservación o abandono. Los resultados indican la importancia de las características intrínsecas, las socioeconómicas, como el interés comercial, y el significado cultural de las variedades.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 67.3 KB

Español
2 p, 133.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-01-07, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir