Temps i ciutat : l'estudi del temps a la ciutat més enllà de la seva dimensió horària
Torns, Teresa, coord. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Miguélez, Fausto, coord. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Borràs Català, Vicent (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Verd Pericàs, Joan Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Sáez Giol, Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Antentas, Josep Maria, 1976- (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Nadal Anmella, Mònica (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Consell Econòmic i Social de Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball

Imprint: Barcelona : Consell Econòmic i Social de Barcelona, 2000
Abstract: L'informe s'ha de veure com un primer pas per sistematitzar una problemàtica, la del temps, que a hores d'ara emergeix com a qüestió que romania latent però gairebé invisible. Per primer cop, la societat actual, que des de la industrialització sempre ha estat organitzada al voltant del temps de treball productiu mostra com aquest temps està deixant de ser pauta de normalitat per esdevenir motiu de tensió. Una tensió que es manifesta en la vida de la ciutat convertida en un escenari plural, on les persones resideixen, treballen, viuen transitòriament i/o quotidianament. Des d'aquesta tesi, l'horari laboral amb el qual les persones organitzen centralment la seva manera de viure es veu sotmès a múltiples variacions que provenen dels més diversos fronts. Sorgeix el fenomen de la desincronització, que hem volgut posar de manifest com a lema principal del nostre estudi. L'objectiu és començar a esbrinar el què i el perquè d'aquesta desincronització, amb la finalitat de trobar indicis que permetin el debat i la reflexió sobre el temps i la seva importància. I, a més, facin possible algunes pautes d'actuació que, a títol de primera experiència, permetin mostrar el temps de la ciutat com a dimensió rellevant.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Series: Quaderns del CESB
Document: book
Subject: Temps ; Aspectes socials ; Barcelona (Catalunya) ; Sociologia urbana

Adreça alternativa: http://www.bcn.cat/cesb/pdf/quaderns/06teciut.pdf


85 p, 604.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Books and collections > Books

 Record created 2015-02-11, last modified 2019-09-23   Favorit i Compartir