Recollint valoracions de la natura : perspectives ecològiques, econòmiques i culturals
Burgess, Jacquie
Harrison, Carolyn
Clark, Judy

Títol variant: Recogiendo valoraciones de la naturaleza: perspectivas ecológicas, económicas y culturales
Títol variant: Capturer valorisations de la nature: perspectives écologiques, économiques et culturelles
Títol variant: Capturing values for nature: ecological, economic and cultural perspectives
Data: 2000
Resum: En aquest article es presenta una tipologia d'enfocaments per valorar la natura, basant-se en una investigació elaborada per a l'Agència Britànica del Medi Ambient. El context canviant de la conservació de la natura al Regne Unit ha propiciat la invenció de la metàfora del «capital natural», que no considerem oportuna. També s'hi explora una tipologia de quatre enfocaments que revela la importància del diàleg entre disciplines. S'hi planteja que no hi ha una alternativa als sistemes de valoració de política ambiental duts a terme per experts i, de fet, és possible combinar els punts forts d'un procés analític rigorós i justificable amb un enfocament més complet i deliberatiu per acordar valors i directrius que caldria seguir en relació amb la Natura.
Resum: En este artículo se presenta una tipología de enfoques para valorar la naturaleza, basándose en una investigación elaborada para la Agencia Británica del Medio Ambiente. El contexto cambiante de la conservación de la naturaleza en el Reino Unido ha propiciado la invención de la metáfora del «capital natural», que no consideramos oportuna. También se explora una tipología de cuatro enfoques que revela la importancia del diálogo entre disciplinas. Se plantea que no hay una alternativa a los sistemas de valoración de política ambiental llevados a cabo por expertos y, de hecho, es posible combinar los puntos fuertes de un proceso analítico riguroso y justificable con un enfoque más completo y deliberante para acordar valores y directrices que convendría seguir en relación con la naturaleza.
Resum: Dans cet article est presentée une tipologie d'approches pour valoriser la nature, en base à une recherche elaborée pour l'Agence Anglaise de l'Environnement. Le contexte changeant de la presevation de la nature au Royaume Uni a porté l'invention de la metafore du «capital naturel», avec laquelle on n'est pas d'acord. Aussi on explore une tipologie de quatre approches que revèle l'importance du dialogue entre disciplines. On voit qu'il n'y a pas une alternative aux systèmes de valorisation de la politique sur l'environnement faite par experts et, en fait, est possible de combiner les points forts d'un procés analitique et justificable avec un approche plus complet et déliberatif pour accorder valorisations et lignes à suivre en rélation à la nature.
Resum: In this paper, a typology of current approaches to valuing nature is presented, by reference to a research completed for the UK Environment Agency. The changing context of nature conservation in the UK which has facilitated the coining of the metaphor of «natural capital», which we do not feel at all comfortable with. It is also explored a typology of four approaches which reveals the importance of dialogue between disciplines. We address the argument that there is no alternative to expert-driven systems of valuation for environmental policy-making and, in fact, it is possible to combine the strengths of an analytical process which is rigorous and defensible, with a more inclusive and deliberative approach to agreeing values for nature.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Natura ; Medi ambient ; Capital natural ; Regne Unit ; Valoració econòmica i cultural ; Naturaleza ; Medio ambiente ; Reino Unido ; Valoración económica y cultural ; Nature ; Environnement ; Capital naturel ; Royaume Uni ; Valorisation economique et culturelle ; Environment ; Natural capital ; United Kingdom ; Economic and cultural values
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 37 (2000) , p. 15-38, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/31723


24 p, 131.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir