Qui és el guardià de la nostra pròpia salut?
Puyol González, Àngel, 1968- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)

Títol variant: ¿Quién es el guardián de nuestra propia salud?
Data: 2015
Resum: La creença en el deure de promoure i protegir la salut de la població i de tractar els malalts en cas de necessitat mèdica, d'una banda, i el convenciment que tenim una responsabilitat amb la nostra pròpia salut, de l'altra, poden portar a un conflicte de valors amb implicacions socials i polítiques. L'autor d'aquest article argumenta les raons per les quals ha de prevaler la responsabilitat social en el tractament de les persones malaltes, encara que portin un estil de vida voluntari poc saludable.
Resum: La creencia en el deber de promover y proteger la salud de la población y de tratar a los enfermos en caso de necesidad médica y el convencimiento de que tenemos una responsabilidad con nuestra propia salud pueden llevarnos a un conflicto de valores con implicaciones sociales y políticas. Según el autor de este artículo debe primar la responsabilidad social.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer (2015) , ISSN 2014-6388



Català
1 p, 85.1 KB

Español
2 p, 182.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-03-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir