Exercici físic i dieta en models animals : efectes emocionals, fisiològics i cognitius
F. Lalanza, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències

Títol variant: Ejercicio físico y dieta en modelos animales : efectos emocionales, fisiológicos y cognitivos
Títol variant: Physical Exercise and Diet in Animal Models : Emotional, Physiological and Cognitive Effects
Data: 2015
Resum: El sedentarisme es podria considerar una de les grans epidèmies del segle XXI. En els darrers 100 anys, els avenços tecnològics i el desenvolupament socioeconòmic han modelat la societat, eliminant gran part del treball físic i alterant els hàbits alimentaris. Les conseqüències d'aquests canvis es fan evidents en un augment de les malalties cardiovasculars, l'obesitat, la diabetis, l'estrès i l'ansietat. Aquesta tesi pretén analitzar les recomanacions sobre activitat física que fan els organismes mundials experts en salut en un model de recerca bàsica. Són adequades les recomanacions d'estil de vida saludable?.
Resum: El sedentarismo se podría considerar una de las grandes epidemias del siglo XXI. En los últimos 100 años, los avances tecnológicos y el desarrollo socioeconómico han modelado la sociedad, eliminando gran parte del trabajo físico y alterando los hábitos alimentarios. Las consecuencias de estos cambios se hacen evidentes en un aumento de las enfermedades cardiovasculares, la obesidad, la diabetes, el estrés y la ansiedad. Esta tesis pretende analizar las recomendaciones sobre actividad física que hacen los organismos mundiales expertos en salud en un modelo de investigación básica. ¿Son adecuadas las recomendaciones sobre un estilo de vida saludable?.
Resum: A sedentary lifestyle could be considered one of the great epidemics of the century. In the past 100 years, technological advances and socioeconomic development have shaped society, eliminating much of the physical work and altering eating habits. The consequences of these changes are evident in increased cardiovascular disease, obesity, diabetes, stress and anxiety. This thesis aims to analyze the physical activity recommendations made by global health organizations in a basic research model. Are recommendations for a healthy lifestyle adequate?.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 93.3 KB

Español
3 p, 146.0 KB

English
3 p, 144.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-03-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir