Google Scholar: cites
Archaeological fieldwork techniques in Stone Age sites : some case studies
de la Torre, Ignacio (University College London. Institute of Archaeology)
Arroyo, Adrián (University College London. Institute of Archaeology)
Proffitt, Tomos (University College London. Institute of Archaeology)
Martín Ramos, Carmen (University College London. Institute of Archaeology)
Theodoropoulou, Angeliki (University College London. Institute of Archaeology)

Títol variant: Tècniques d'excavació en jaciments paleolítics : alguns casos d'estudi
Títol variant: Técnicas de excavación en yacimientos paleolíticos : algunos casos de estudio
Data: 2014
Resum: Field techniques used in the excavation of archaeological sites are rarely specified in academic publications, under the tacit understanding that fieldwork methods are standardized enough to make their description unnecessary. Although that is probably the case in commercial archaeology, it is however an unwarranted assumption as far as academic archaeology is concern, and neglects the wide range of different field techniques used during archaeological excavations by each research team. In this paper, we outline field methods used by our research group in the excavation of Palaeolithic sites in Spain and East Africa, from the selection of localities for excavation to the digital processing of the resulting spatial and archaeological data. Our aim is to contribute to consolidating a corpus of standard practices in modern research archaeological excavation, whose quality control is essential to guarantee a successful collection of data used for the interpretation of archaeological remains.
Resum: Les tècniques d'excavació utilitzades en jaciments arqueològics poques vegades s'especifiquen en les publicacions acadèmiques, sota l'entesa tàcita que els mètodes de treball de camp estan prou estandarditzats per fer-ne la descripció innecessària. No obstant això, tot i que aquest és probablement el cas de l'arqueologia d'urgència, és una suposició injustificada pel que fa a l'arqueologia acadèmica, i deixa de banda l'àmplia gamma de diferents tècniques de camp utilitzades durant les excavacions arqueològiques per cada equip d'investigació. En aquest treball presentem els mètodes de camp utilitzats pel nostre grup de recerca en l'excavació de jaciments paleolítics a Espanya i a l'Àfrica oriental, des de la selecció dels llocs per a l'excavació fins al processament digital de les dades espacials i arqueològiques resultants. El nostre objectiu és contribuir a la consolidació d'un corpus de pràctiques estandarditzades en les excavacions acadèmiques modernes el control de qualitat de les quals és essencial per garantir l'èxit de la recollida de les dades utilitzades per a la interpretació de les restes arqueològiques.
Resum: Las técnicas de excavación utilizadas en los yacimientos arqueológicos rara vez se especifican en las publicaciones académicas, bajo el entendimiento tácito de que los métodos de trabajo de campo están suficientemente estandarizados para hacer su descripción innecesaria. Sin embargo, aunque éste es probablemente el caso de la arqueología de urgencia, es una suposición injustificada en cuanto a la arqueología académica, y obvia la amplia gama de diferentes técnicas de campo utilizadas durante las excavaciones arqueológicas por cada equipo de investigación. En este trabajo presentamos los métodos de campo utilizados por nuestro grupo de investigación en la excavación de yacimientos paleolíticos en España y África oriental, desde la selección de los sitios para la excavación hasta el procesado digital de los datos espaciales y arqueológicos obtenidos. Nuestro objetivo es contribuir a la consolidación de un corpus de prácticas estandarizadas en las excavaciones académicas modernas, cuyo control de calidad es esencial para garantizar el éxito en la recogida de los datos utilizados para la interpretación de los restos arqueológicos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Matèria: Field techniques ; Laboratory ; Datamatrix ; Photogrammetry ; GIS ; Stone age ; Tècniques de camp ; Laboratori ; Matriu de dades ; Fotogrametria ; SIG ; Paleolític ; Técnicas de campo ; Laboratorio ; Matriz de datos ; Fotogrametría ; Paleolítico
Publicat a: Treballs d'arqueologia, Núm. 20 (2014) , p. 21-40 (Articles) , ISSN 2339-6490

Adreça original: https://revistes.uab.cat/treballsarqueologia/article/view/v20-de-la-torre-arroyo-proffitt-etal
DOI: 10.5565/rev/tda.51


20 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-05-25, darrera modificació el 2019-07-20   Favorit i Compartir