Fuerza interina de las Naciones Unidas en Líbano (FINUL) : evolución de la misión en términos de seguridad humana
Charara i Ruiz, Albert
Morillas Bassedas, Pol, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Date: 2015
Description: 12 pag.
Abstract: La Fuerza Interina de las Naciones Unidas en Líbano (FINUL) es una de las misiones de mantenimiento de la paz más duradera, reconocida y estudiada desde que la práctica de estas operaciones se iniciara en el año 1948. El objetivo de este TFG es el de analizar la evolución de la FINUL y definir hasta qué punto la operación abandona, o no, los pre-ceptos de seguridad clásica (vigentes en la época de su despliegue) y adopta caracterís-ticas propias de la doctrina de seguridad humana.
Abstract: Treball teòric-recerca. La Força Interina de les Nacions Unides al Líban (FINUL) és una de les missions de manteniment de la pau més duradora, reconeguda i estudiada des que la pràctica d'aquestes operacions s'iniciés en l'any 1948. L'objectiu d'aquest TFG és el d'analitzar l'evolució de la FINUL i definir fins a quin punt l'operació abandona, o no, els preceptes de seguretat clàssica (vigents en l'època del seu desplegament) i adopta característiques pròpies de la doctrina de seguretat humana.
Abstract: The United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) is one of the peacekeeping missions that has been most long-lasting, renowned and widely studied since the practice of these operations started in 1948. The purpose of this Bachelor Thesis is to analyse the evolution of the UNIFIL and to define to what extent the operation abandons, or fails to abandon, the precepts of classical security and takes on characteristics more typical of the doctrine of human security.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà i anglès
Studies: Ciència política i gestió pública [2500259]
Study plan: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [818]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Manteniment de la pau ; Seguridad humana ; Seguridad clásica ; Mantenimiento de la paz ; Naciones Unidas ; FINUL ; Líbano ; Seguretat humana ; Seguretat clàssica ; Líban ; Human security ; Classical security ; Peace-keeping ; United Nations ; Lebanon ; Nacions Unides



Pòster
(en castellà)

1 p, 3.7 MB

TFG
(en castellà)

12 p, 377.3 KB

Pòster
(en anglès)

1 p, 818.2 KB

TFG
(en anglès)

12 p, 389.0 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Political Science and Sociology

 Record created 2015-07-30, last modified 2024-05-20



   Favorit i Compartir