Del discurso mitificador al desmitificador : Cristóbal Colón vs Álvar Núnez Cabeza de Vaca
Guirao Adán, Saray
Ferrús Antón, Beatriz, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2015
Descripció: 30 pag.
Resum: El objeto de estudio consiste en analizar de una manera comparativa y contrastiva los diferentes puntos de vista de los siguientes cronistas: Cristóbal Colón y Álvar Núñez Cabeza de Vaca, con la idea de realizar un recorrido por toda la cronística partiendo del cronista más canónico, Cristóbal Colón, hasta llegar a Álvar Núñez, escritor más innovador con respecto al género en cuestión. De tal manera, se comenzará explicando el discurso mitificador encarnado por Colón hasta concluir con el discurso desmitificador o también llamado discurso del fracaso acuñado por Cabeza de Vaca, realizando finalmente una comparativa entre ambos cronistas.
Resum: L'objecte d'estudi consisteix a analitzar d'una manera comparativa i contrastiva els diferents punts de vista dels següents cronistes: Cristóbal Colón i Álvar Núñez Cabeza de Vaca, amb la idea de realitzar un recorregut per tota la cronística partint del cronista més canònic, Cristóbal Colón, fins arribar a Álvar Núñez, escriptor més innovador pel que fa al gènere en qüestió. De tal manera, es començarà explicant el discurs mitificador encarnat per Colón fins a concloure amb el discurs desmitificador o també anomenat discurs del fracàs encunyat per Cabeza de Vaca, realitzant finalment una comparativa entre els dos cronistes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Yo ; Crónicas ; Indias ; Jo ; Cròniques ; Índies



30 p, 816.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2015-08-26, darrera modificació el 2023-05-04



   Favorit i Compartir