Les polítiques per a l'organització social de la cura a l'esfera local : implicacions des de la perspectiva de gènere
Torns, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona)

Publicació: Barcelona Institut de Ciències Polítiques i Socials 2007
Descripció: 22 pag.
Resum: El seu objectiu és només oferir algunes reflexions sobre què vol dir, hores d'ara, organitzar socialment la cura tenint com a horitzó aconseguir benestar quotidià. Veure com aquesta qüestió afecta unes relacions socials entre homes i dones on el malestar de les desigualtats persisteix. Recordar com aquesta persistència té a veure, centralment, amb el treball d'atendre la cura de les persones que està basat en una divisió sexual del treball, que roman glacial hores d'ara, en paraules de (Crompton, 2005). I destacar, tanmateix, que, precisament, aquests mateixos inconvenients esdevenen el camí de les solucions possibles. Perquè organitzar socialment la cura vol dir tenir en compte les aportacions del treball invisible però imprescindible que les dones fan quotidianament per atendre i tenir cura de les persones. La qual cosa significa donar valor, i no només en termes econòmics, en aquestes activitats, en els espais, en els temps i, fonamentalment, en els subjectes que les duen a terme.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Col·lecció: Grana ; 23
Document: Capítol de llibre
Matèria: Dones ; Condicions socials
Publicat a: Les àrees de serveis personals : donant perspectiva de gènere a les polítiques socials d'àmbit local, 2007, p.27-48

Adreça alternativa: https://www.icps.cat/publicacions/colleccio-grana


22 p, 77.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2015-09-23, darrera modificació el 2022-09-04



   Favorit i Compartir