Inscripciones urbanas en el ecosistema binario de San Luis (Senegal)
Sarr, Cheikh

Títol variant: Inscripcions urbanes en l'ecosistema binari de Saint-Louis (Senegal)
Títol variant: Inscriptions urbaines dans l'ecosysteme binaire de Saint-Louis (Sénégal)
Títol variant: Urban inscriptions in the binary ecosystem of Saint-Louis
Data: 2004
Resum: La naturaleza del emplazamiento de San Luis marca lo urbano. El crecimiento de la ciudad de estos últimos años, marcadamente caracterizado por la modificación de las estructuras urbanas y por la ampliación de los espacios edificados, se inscribe en un ecosistema binario en el que la acción del agua determina las composiciones, recomposiciones y descomposiciones de los territorios urbanos. A este respecto, la gestión llevada a cabo por los poderes públicos, que altera los métodos de aprovechamiento del espacio, produce un efecto peculiar sobre la morfología de la ciudad, que constituye una marca de identidad de lo urbano en relación con la naturaleza. Las grandes ordenaciones del espacio y el nacimiento de los barrios de la ciudad se adecuan a las condiciones naturales, sin poder revocarse en numerosas situaciones, debido al control que ejerce, entre otros, el elemento hídrico. Sin embargo, parece que el ecosistema, en favor de su propio equilibrio, deja sus huellas en el urbanismo de la ciudad, al que merma en lo que se refiere a los valores urbanos. Palabras clave: emplazamiento, . . . .
Resum: La naturalesa de l'emplaçament de Saint-Louis marca el que és urbà. El creixement de la ciutat d'aquests darrers anys, marcadament caracteritzat per la modificació de les estructures urbanes i per l'ampliació dels espais edificats, s'inscriu en un ecosistema binari en el qual l'acció de l'aigua determina les composicions, recomposicions i descomposicions dels territoris urbans. Pel que fa a aquesta qüestió, la gestió portada a terme pels poders públics, que altera els mètodes d'aprofitament de l'espai, produeix un efecte peculiar sobre la morfología de la ciutat, que constitueix una marca d'identitat del que és urbà en relació amb la natura. Les grans ordenacions del seu espai i el naixement dels barris s'adeqüen a les condicions naturals sense poder revocar-se en gaires situacions, atès el control que exerceix, entre d'altres, l'element hídric. No obstant això, sembla que l'ecosistema, a favor del seu propi equilibri, deixa les seves empremtes en l'urbanisme de la ciutat, que és minvat pel que fa als seus valors urbans.
Resum: La nature du site de la ville de Saint-Louis marque l'urbain. La croissance urbaine de ces dernières années qui est fortement caractérisée par une modification des structures urbaines et par l'extension des espaces urbanisés, s'inscrit dans un écosystème binaire ou les incidences de l'eau règlent les compositions, recompositions et décompositions des territoires urbains. A cet effet, l'action des pouvoirs publics qui transforme les modes l'utilisation de l'espace joue sur les formes de la ville qui sont autant de marques identitaires de l'urbain par rapport à la nature. Les grands aménagements de l'espace et l'émergence des quartiers de la ville suivent une localisation calquée sur les conditions naturelles, sans être en mesure de s'en défaire dans de nombreuses situations, entre autres, par la maîtrise de l'élément hydrique. Mais, tout se passe comme si l'écosystème, pour son équilibre, inscrit ses empreintes sur l'urbanisme de la ville en le rendant médiocre eu égard aux valeurs urbaines.
Resum: The nature of the site of the city of saint-louis marks iturban character. the urban growth of the recent years, heavily characterized by a modification of the urban structures and by the increase of urbanized spaces, is part of a binary ecosystem where water regulate the composition, recompositions and decompositions of urban territories. For this purpose, the action of autorities that transforms the mode of use of the space touches on form of the city, which are urban identity marks in relation to the nature, the important space planning and the emergence of the quarters of the city follow a localization copied on the natural conditions, without being able to get rid of a great deal of situations, such as, the control of the hydrous element. But, everything happens as if the ecosystem, for its equilibrum, put its marks on the town planning in making it mediocre in relation to urban values.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Ecosistema ; Ordenación ; Inscripciones ; Políticas públicas ; Emplaçament ; Ordenació ; Inscripcions ; Polítiques públiques ; Site ; écosystème ; Aménagement ; Inscriptions ; Politiques publiques ; Ecosystem ; Town planning ; Politics
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 44 (2004) , p. 109-127, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/31837


19 p, 114.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-07-29   Favorit i Compartir