Afiliació i desafiliació sindicals estudi dels processos i factors que determinen el comportament afiliatiu a CCOO de Catalunya
Jódar Martínez, Pere
Garrell, Daniel
Humbert, Aitor
Labrador, Alfons
Comissions Obreres de Catalunya. Centre d'Estudis i Recerca Sindicals

Publicación: [Barcelona] : CERES, Centre d'Estudis i Recerques Sindicals, 2006
Descripción: 169 p.
Resumen: L'afiliació a organitzacions sindicals, que està experimentant un creixement significatiu en els darrers anys a Catalunya, presenta també un elevat nombre de baixes. Així, les principals característiques que defineixen les pautes de l'associacionisme sindical a Catalunya són, d'una banda, un elevat nombre d'altes, i, d'una altra, una elevada taxa de baixes, que en limita la capacitat potencial de creixement. Tenint en compte l'important paper de vertebració i cohesió social que exerceixen les organitzacions sindicals, com a representants dels assalariats i assalariades, es planteja la necessitat de portar a terme un treball de recerca que aporti coneixement sobre aquest fenomen. A partir de la signatura del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis i Recerca Sindical (CERES) de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO), aquest sindicat ha pogut desenvolupar el projecte de recerca sobre els processos d'afiliació i desafiliació sindical, i ha desenvolupat els processos i factors que determinen el comportament afiliatiu. El desenvolupament del projecte ha comptat amb la valuosa col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Nota: Bibliografia
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Colección: Estudis (CERES) ; 16
Documento: book
Materia: Sindicats ; Catalunya ; Comissions Obreres de Catalunya171 p, 3.2 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Libros y colecciones > Libros

 Registro creado el 2015-09-29, última modificación el 2019-07-20   Favorit i Compartir