Afiliació i desafiliació sindicals : estudi dels processos i factors que determinen el comportament afiliatiu a CCOO de Catalunya
Jódar Martínez, Pere
Garrell, Daniel
Humbert, Aitor
Labrador, Alfons
Comissions Obreres de Catalunya. Centre d'Estudis i Recerca Sindicals

Publicació: [Barcelona] : CERES, Centre d'Estudis i Recerques Sindicals, 2006
Descripció: 169 p.
Resum: L'afiliació a organitzacions sindicals, que està experimentant un creixement significatiu en els darrers anys a Catalunya, presenta també un elevat nombre de baixes. Així, les principals característiques que defineixen les pautes de l'associacionisme sindical a Catalunya són, d'una banda, un elevat nombre d'altes, i, d'una altra, una elevada taxa de baixes, que en limita la capacitat potencial de creixement. Tenint en compte l'important paper de vertebració i cohesió social que exerceixen les organitzacions sindicals, com a representants dels assalariats i assalariades, es planteja la necessitat de portar a terme un treball de recerca que aporti coneixement sobre aquest fenomen. A partir de la signatura del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis i Recerca Sindical (CERES) de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO), aquest sindicat ha pogut desenvolupar el projecte de recerca sobre els processos d'afiliació i desafiliació sindical, i ha desenvolupat els processos i factors que determinen el comportament afiliatiu. El desenvolupament del projecte ha comptat amb la valuosa col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Nota: Bibliografia
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Col·lecció: Estudis (CERES) ; 16
Document: book
Matèria: Sindicats ; Catalunya ; Comissions Obreres de Catalunya171 p, 3.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2015-09-29, darrera modificació el 2021-02-06   Favorit i Compartir