Afiliació i desafiliació sindicals : estudi dels processos i factors que determinen el comportament afiliatiu a CCOO de Catalunya
Jódar Martínez, Pere
Garrell, Daniel
Humbert, Aitor
Labrador, Alfons
Comissions Obreres de Catalunya. Centre d'Estudis i Recerca Sindicals

Imprint: [Barcelona] : CERES, Centre d'Estudis i Recerques Sindicals, 2006
Description: 169 p.
Abstract: L'afiliació a organitzacions sindicals, que està experimentant un creixement significatiu en els darrers anys a Catalunya, presenta també un elevat nombre de baixes. Així, les principals característiques que defineixen les pautes de l'associacionisme sindical a Catalunya són, d'una banda, un elevat nombre d'altes, i, d'una altra, una elevada taxa de baixes, que en limita la capacitat potencial de creixement. Tenint en compte l'important paper de vertebració i cohesió social que exerceixen les organitzacions sindicals, com a representants dels assalariats i assalariades, es planteja la necessitat de portar a terme un treball de recerca que aporti coneixement sobre aquest fenomen. A partir de la signatura del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis i Recerca Sindical (CERES) de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO), aquest sindicat ha pogut desenvolupar el projecte de recerca sobre els processos d'afiliació i desafiliació sindical, i ha desenvolupat els processos i factors que determinen el comportament afiliatiu. El desenvolupament del projecte ha comptat amb la valuosa col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Note: Bibliografia
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català
Series: Estudis (CERES) ; 16
Document: book
Subject: Sindicats ; Catalunya ; Comissions Obreres de Catalunya171 p, 3.2 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Social and Legal Sciences > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Books and collections > Books

 Record created 2015-09-29, last modified 2021-02-06   Favorit i Compartir