La figura de Susano-ô en el discurs mític del Kojiki i la seva relació amb l'aigua
Diago Camps, Lluis
Beltrán, Joaquín, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: La figura de Susano-ô en el discurso mítico del Kojiki y su relación con el agua
Títol variant: The figure of Susano-ô in the mythical speech of Kojiki and his relationship with the water
Data: 2015
Resum: Susano-ô és un dels déus més importants del shintô -la religió japonesa- i el déu principal de la regió d'Izumo, situada a la costa del mar de Japó a l'oest de l'illa de Honshû. En el treball s'estudia la figura d'aquest déu en relació amb l'aigua en els mites del Kojiki, un llibre del 712 que és una recopilació de la tradició mitològica de Japó, considerat com la primera mostra de literatura en llengua japonesa. Mitjançant l'anàlisi del mite es mostra com l'aigua està lligada estretament amb Susano-ô en les diverses gestes que du a terme en el cicle mític dedicat al déu. També es mostra com els mites en els que participa Susano-ô esdevenen un reflex de la producció cultural i la història de la regió d'Izumo i del Japó, i de com aquests elements cobren una dimensió política al ser integrats en el Kojiki sota el discurs mític únic de la dinastia Yamato.
Resum: Susano-ô es uno de los dioses más importantes del shintô -la religión japonesa- y el principal dios de la región de Izumo, situada en la costa del mar de Japón al oeste de la isla de Honshû. En el trabajo se estudia la figura de este dios en relación con el agua en los mitos del Kojiki, un libro del 712 que es la recopilación de la tradición mitológica de Japón, considerado como la primera muestra de literatura en lengua japonesa. Mediante el análisis del mito se muestra cómo el agua está relacionada estrechamente con Susano-ô en las diversas proezas que lleva a cabo en el ciclo mítico dedicado a este dios. También se muestra como los mitos en los que participa Susano-ô se convierten en un reflejo de la producción cultural y la historia de la región de Izumo y de Japón, y de cómo estos elementos cobran una dimensión política al ser integrados en el Kojiki bajo el discurso mítico único de la dinastía Yamato.
Resum: Susano-ô is one of the most important gods of shintô -the Japanese religion- and the principal god of Izumo, a region placed in the Japan Sea shore in the west of Honshû. In this report the construction of this god and his connection with water is examined through the myths in the Kojiki, a book written in 712 which is the compilation of the mythical tradition in Japan and it's considered the first demonstration of literature in Japanese language. By the analysis of the myth is showed the deep relationship of water and Susano-ô in the different prowess performed by the god in his mythical episodes. The relevance of those myths which Susano-ô is the hero is also noticed as an example of the cultural production and the history of Izumo and Japan, as well as how those elements become political mattered because his integration in the unique mythical corpus of the Kojiki and the Yamato dynasty.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Estudis de l'Àsia Oriental [842]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Susano-ô ; Aigua ; Mitologia japonesa ; Kojiki ; Japó ; Agua ; Mitología japonesa ; Japón ; Water ; Japanese mythology ; Japan25 p, 451.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-02-24, darrera modificació el 2020-02-08   Favorit i Compartir