El fenomen de la transició laboral
Sala, Guillem
Planas, Jordi, 1950-
Masjuan, Josep M.
Enciso Rodríguez, Pere

Publicación: Barcelona Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya 2007
Resumen: La transició de l'escola al treball o transició laboral dels joves constitueix un dels fenòmens més determinants en la construcció de la vida adulta de les persones. El seu estudi, per tant, s'inscriu en l'interès per part dels científics socials per descriure i interpretar el procés a través del qual els joves deixen de ser joves. Per tal de centrar un objecte d'estudi tan complex com és la transició laboral dels joves, resulta imprescindible situar-lo en una perspectiva històrica, de la qual cosa s'ocupa el primer apartat d'aquest capítol. El segon apartat perfila la construcció conceptual de la transició laboral, en el context de l'anàlisi de les relacions entre educació i treball. Finalment, el tercer apartat presenta les tendències d'evolució més rellevants per tal de comprendre les modalitats actuals que prenen els itineraris de transició laboral de la joventut catalana actual.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Documento: bookPart
Materia: Formació professional ; Catalunya ; Mercat de treball ; Orientació professional
Publicado en: Educació superior i treball a Catalunya : anàlisi dels factors d'inserció laboral, 2007, p. 9-3929 p, 131.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Grupo de Investigación Educación y Trabajo (GRET)
Libros y colecciones > Capítulos de libros

 Registro creado el 2016-04-08, última modificación el 2019-07-20   Favorit i Compartir