El fenomen de la transició laboral
Sala, Guillem
Planas, Jordi, 1950-
Masjuan, Josep M.
Enciso Rodríguez, Pere

Publicació: Barcelona Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya 2007
Resum: La transició de l'escola al treball o transició laboral dels joves constitueix un dels fenòmens més determinants en la construcció de la vida adulta de les persones. El seu estudi, per tant, s'inscriu en l'interès per part dels científics socials per descriure i interpretar el procés a través del qual els joves deixen de ser joves. Per tal de centrar un objecte d'estudi tan complex com és la transició laboral dels joves, resulta imprescindible situar-lo en una perspectiva històrica, de la qual cosa s'ocupa el primer apartat d'aquest capítol. El segon apartat perfila la construcció conceptual de la transició laboral, en el context de l'anàlisi de les relacions entre educació i treball. Finalment, el tercer apartat presenta les tendències d'evolució més rellevants per tal de comprendre les modalitats actuals que prenen els itineraris de transició laboral de la joventut catalana actual.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Formació professional ; Catalunya ; Mercat de treball ; Orientació professional
Publicat a: Educació superior i treball a Catalunya : anàlisi dels factors d'inserció laboral, 2007, p. 9-3929 p, 131.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca Educació i Treball (GRET)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2016-04-08, darrera modificació el 2022-09-04   Favorit i Compartir