Grup de Recerca Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana
Kirchner, Helena 1963- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)

Títol variant: Grupo de Investigación Arqueología Agraria de la Edad Media
Títol variant: Research Group in Agricultural Archaeology of the Middle Ages
Data: 2016
Resum: El Grup de Recerca Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana estudia els assentaments humans medievals, tant rurals com urbans, tenint en compte no tan sols els llocs habitats i el seu registre arqueològic sinó també els espais agraris, les seves formes de gestió social i les seleccions tècniques que impliquen. La recerca s'orienta a l'estudi de la societat d'al-Andalus, de les societats feudals i de les societats que es formen després de les conquestes d'al-Andalus. També es pretén estudiar l'organització de la gestió agrària en les colònies ultramarines. Aquesta mena de recerca permet, a més,contribuir a les estratègies de protecció i valorització del patrimoni paisatgístic.
Resum: El Grupo de Investigación Arqueología Agraria de la Edad Media estudia los asentamientos humanos medievales, tanto rurales como urbanos, teniendo en cuenta no sólo los lugares habitados y su registro arqueológico sino también los espacios agrarios, sus formas de gestión social y las selecciones técnicas que implican. La búsqueda se orienta al estudio de la sociedad de al-Andalus, de las sociedades feudales y de las sociedades que se forman después de las conquistas de al-Andalus. También se pretende estudiar la organización de la gestión agraria en las colonias ultramarinas. Este tipo de investigación permite, además, contribuir a las estrategias de protección y valorización del patrimonio paisajístico.
Resum: The Research Group in Agricultural Archaeology of the Middle Ages studies medieval settlements, both rural and urban, considering not only the inhabited areas and their archaeological record but also agricultural areas, their forms of social management and the technical choices that these involved. The research focuses on the study of al-Andalus society, the feudal societies and societies formed after the conquest of Al-Andalus. It also aims to study the organization of agricultural management in overseas colonies. Such research also enables us to contribute to strategies for protection and enhancement of landscape heritage.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Arqueologia agrària ; Arqueologia medieval
Publicat a: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
4 p, 215.7 KB

Español
4 p, 1.0 MB

English
3 p, 952.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-05-06, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir