Tecnologies Big Data : recol·lecció, transformació, visualització i análisis de dades en temps real
Medina Cuadradas, Guillem
Diaz-Chito, Katerine, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Tecnologias Big Data : recolección, transformación, visualitzación i analisis de datos en tiempo real
Títol variant: Technologies Big Date : collection, transformation, visualization and analysis of data in real time
Data: 2016-02-11
Resum: Actualment, vivim rodejats de grans quantitats de dades i informació digital. Tota aquest gran volum de dades a condicionat el mercat actual creant nous reptes tecnològics i noves propostes de negoci. A partir d'aquest article, es detallarà el concepte de Big Data: com el conjunt d'eines capaces de tractar grans volums de dades i s'analitzaran diferents tecnologies a partir d'una proposta pràctica. Es proposa la recerca i l'estudi de diferents tecnologies Hadoop les quals permeten participar dins els processos de recol·lecció, transformació, anàlisis i visualització de dades en temps real. Com a font de dades de l'estudi, s'utilitzen dades no-massives i open-source les cuals analitzen l'estat actual del transit en la ciutat de Barcelona. Avui en dia, aquestes dades han estat tractades únicament per a la visualització en temps real del transit a Barcelona. Per aquest motiu, a partir d'aquest projecte, es proposa la realització d'una arquitectura basada en tecnologies BigData, una visualització i un posterior anàlisis històric de les dades amb l'objectiu d'extreure informació sobre l'estat del trànsit de Barcelona.
Resum: Nowadays, we life surrounded by a big quantity of data and digital information. All of this volume of this data conditoned the actual market creating news technologies challenges and news bussines proposals. With this article, will be detailed the concept of Big Data: as a combination of tools to be able to manage big data volumes. In additon, will be analyzed diferent kind of technologies since a proposal practice. Proposed the research and study of different kind of Hadoop technolgies on which are allowed to participate into colection, transformation, analysis and visualization of data on real time. As the main study data, will use no-massive and open-source data wich analize the actual state of traffic jams in Barcelona. With this project, is proposed the creation of an architecture based on the BigData technologies, the visualization and the finall analysis of all the historic data with the main goal to extract relevant information about the trafic jams in Barcelona.
Resum: Actualmente, vivimos rodeados de grandes cantidades de datos e información digital. Toda este gran volumen de datos a condicionado el mercado actual creando nuevos retos tecnológicos y nuevas propuestas de negocio. A partir de este artículo, se detallará el concepto de Big Data: como el conjunto de herramientas capaces de tratar grandes volúmenes de datos y se analizarán diferentes tecnologías a partir de una propuesta práctica. Se propone la investigación y el estudio de diferentes tecnologías Hadoop las cuales permiten participar dentro de los procesos de recolección, transformación, análisis y visualización de datos en tiempo real. Como fuente de datos del estudio, se utilizan datos no-masivos y open-source las cuales analizan el estado actual del transito en la ciudad de Barcelona. Hoy en día, estos datos han sido tratadas únicamente para la visualización en tiempo real del transito en Barcelona. Por este motivo, a partir de este proyecto, se propone la realización de una arquitectura basada en tecnologías Big Data, una visualización y un posterior análisis histórico de los datos con el objetivo de extraer información sobre el estado del tránsito de Barcelona.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Big Data ; Kafka ; Storm ; HortonWorks ; Hadoop ; Hbase ; Data analítics ; Spotfire… ; Spotfire10 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2016-05-11, darrera modificació el 2020-11-01   Favorit i Compartir