Paral·lelització de la simulació de la propagació d'incendis forestals
Coca Abelló, Albert
Margalef, Tomàs, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Paralelización de la simulación de la propagación de incendios forestales
Títol variant: Parallelization of the simulation of the propagation of wildfires
Data: 2016-02-11
Resum: Els incendis forestals són un tipus de desastres naturals que cada any provoquen importants pèrdues a nivell mundial. Per a poder lluitar de la manera més eficient contra aquests desastres és de gran ajuda poder predir el comportament i evolució d'aquests incendis. Així, s'han desenvolupat diversos models de propagació i simuladors que intenten predir el comportament dels incendis. En aquest context, cal tenir en compte que el temps de simulació és un factor clau, ja que la predicció s'ha de realitzar molt més depressa que el temps real, per a poder prendre accions que mitiguin l'efecte dels incendis. En aquest treball s'ha analitzat el comportament i temps d'execució d'un simulador, àmpliament utilitzat en el camp, anomenat FARSITE, que presenta un temps d'execució força irregular. Un cop analitzat el simulador s'ha dut a terme una paral·lelització basada en pas de missatges (MPI) que ha permès reduir el temps de simulació de forma significativa.
Resum: Los incendios forestales son desastres naturales que cada año provocan importantes pérdidas a nivel mundial. Para poder luchar de forma más eficiente contra estos desastres es de gran ayuda poder predecir el comportamiento y la evolución de estos incendios. Por este motivo se han creado diversos modelos de propagación y simuladores que intentan predecir el comportamiento de los incendios. En este contexto se ha de tener en cuenta que el tiempo de simulación es un factor clave, ya que la predicción se tiene que realizar mucha más deprisa que el tiempo real, para poder emprender acciones que reduzcan los efectos de los incendios. En este Trabajo se ha analizado el comportamiento y el tiempo de ejecución de un simulador, ampliamente utilizado, llamado FARSITE, que presenta unos tiempos de ejecución irregular. Una vez analizado el simulador se ha paralelizado usando la librería MPI que ha permitido reducir el tiempo de simulación de forma significativa.
Resum: The wildfires are a type of natural cataclysm that every year cause important loses in the world. To help the fireman with an efficient way is very helpful predict the evolution of this wildfires. Because of that some research groups have developed different propagation models and simulators that want to predict the wildfire evolution. In this context the simulation time have to be much faster than the real time if we want to do some useful actions to reduce the wildfires. For this research we analysed the performance of the one of the most used simulators, named FARSITE, which represents irregular execution times. We have parallelized the MPI library and that permitted to reduce the simulation time significantly.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria de Computadors
Matèria: FARSITE ; MPI ; Programació Paral·lela ; Incendi ; Forestal ; Programación Paralela ; Incendio ; Parallel Programing ; Fire ; Wildfire6 p, 354.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2016-05-11, darrera modificació el 2020-11-01   Favorit i Compartir