Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/159989
Normes internacionals i dret social comunitari [100494]
Munich Gasa, Jaume
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Normas internacionales y derecho social comunitario
Data: 2016-17
Resum: La asignatura Normes internacionals i dret social europeu s'imparteix al segon quadrimestre del segon any de carrera. Aquesta materia te com a objectiu que l'alumne adquireixi nocions bàsiques del grau de relacions internacionals en relació a les normes internacionals i europees en materia socio-laboral. Aixó inclou, tan la normativa d'ambit general sorgides del sistema de Nacions Unides i particularment la Organització Internacional del Treball, com la normativa creada en el marc de la Unió Europea. Els creixents efectes de la globalització en les relacions laborals, l'increment de la mobilitat dels treballadors i la pressió per una universalització dels estandars minims internacionals de la agenda per un treball digne per a tothom incorporada als Objectius del Mil·leni ha conduit a una progresiva codificació internacional de la nornativa laboral. Aixó comporta la necesitat de incorporar plenament a l'ensenyament del Dret del Treball els mecanismes de creació, aplicació i control del Dret internacional i les seves implicacions a nivel regional i nacional. D'altre banda la progresiva ampliació de la dimensió social de la integració europea y el desenvolupament del Dret Social Europeu comporta una gradual convergencia de les polítiques i les normatives nacionals al interior de la UE que han de incorporar els estandars i la normativa comú. Des de la perspectiva formativa del Dret Internacional Públic i el Dret de la Unió Europea es pretén de l'estudiant l'assoliment de diversos objectius entre els quals destaquen: - Identificar l'objecte, les fonts i els principis del Dret del Dret Internacional Públic i del Dret Comunitari europeu - Diferenciar els diversos subjectes que interactuen en l'àmbit del Dret Internacional Públic i el Dret comunitari europeu. - Coneixer els mecanismes de creació, aplicació i control del Dret Internacional Públic i el Dret comunitari europeu. - Comprendre les inter-relacións entre dret internacional, el dret europeu i els drets nacionals. - Coneixer els principals drets i deures derivats de la normativa internacional i europea en relación als treballadors i les relacions laborals. 1.
Resum: La asignatura Normas internacionales y derecho social europeo se imparte al segundo cuatrimestre del segundo año de carrera. Esta materia tiene como objetivo que el alumno adquiera nociones básicas del grado de relaciones internacionales en relación a las normas internacionales y europeas en materia socio-laboral. Esto incluye, tanto la normativa en el ámbito general surgidas del sistema de Naciones Unidas y particularmente la Organización Internacional del Trabajo, como la normativa creada en el marco de la Unión Europea. Los crecientes efectos de la globalización en las relaciones laborales, el incremento de la movilidad de los trabajadores y la presión por una universalización de los estándares mínimos internacionales de la agenda por un trabajo digno para todo el mundo incorporada a los Objetivos del Milenio ha llevado a una progresiva codificación internacional de la normativa laboral. Esto comporta la necesidad de incorporar plenamente a la enseñanza del Derecho del Trabajo los mecanismos de creación, aplicación y control del Derecho internacional y sus implicaciones a nivel regional y nacional. Por otro lado la progresiva ampliación de la dimensión social de la integración europea y el desarrollo del Derecho Social Europeo comportan una gradual convergencias de las políticas y las normativas nacionales al interior de la UE que tienen que incorporar los estándares y la normativa común. Desde la perspectiva formativa del Derecho Internacional Público y el Derecho de la Unión Europea se pretende que el estudiante logre varios objetivos entre los cuales destacan: - Identificar el objeto, las fuentes y los principios del Derecho del Derecho Internacional Público y del Derecho Comunitario europeo - Diferenciar los diversos sujetos que interactúan en el ámbito del Derecho Internacional Público y el Derecho comunitario europeo. - Conocer los mecanismos de creación, aplicación y control del Derecho Internacional Público y el Derecho comunitario europeo. - Comprender las inter-relaciones entre derecho internacional, el derecho europeo y los derechos nacionales. 1 - Comprender las inter-relaciones entre derecho internacional, el derecho europeo y los derechos nacionales. - Conocer los principales derechos y deberes derivados de la normativa internacional y europea en relación a los trabajadores y las relaciones laborales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Relacions Laborals [806]Català
8 p, 94.8 KB

Castellà
4 p, 76.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-08, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir