Nivells de prevenció de l'ictus en Atenció Primària. El paper de l'entrevista motivacional
Rubio Guerra, Sara
Bosch i Fontcuberta, Josep M., dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Date: 2016
Description: 15 pag.
Abstract: L'ictus constitueix un problema sanitari, social i econòmic de primer ordre, tant en termes d'incidència com de morbimortalitat. Reduir aquesta càrrega és, actualment, una de les tasques prioritàries dels professionals de la salut, especialment de l'Atenció Primària, que és l'escenari principal on s'articulen la promoció de la salut en general, i els diferents nivells de prevenció de l'ictus en particular. Una de les limitacions més importants per a l'assoliment dels objectius de prevenció, però, és la baixa adherència dels pacients a les recomanacions de modificacions d'estil de vida. En les darreres dècades, l'entrevista motivacional s'ha desenvolupat com un mètode eficaç per promoure canvis de conducta en els pacients, ajudant-los a resoldre la seva ambivalència i a assolir les seves motivacions intrínseques.
Abstract: Stroke is a major health, social and economic problem, both regarding its incidence and its morbimortality. Thus, reducing this burden is one of the most important tasks physicians have to deal with these days; and Primary Care is the main scenario where promotion of health, in general, and various levels of prevention, in particular, take place. One of the greatest constraints to achieving prevention goals, though, is low compliance with lifestyle recommendations. Over the last few decades, motivational interviewing has developed as an effective method to promote behavior changes in patients, helping them solve their ambivalence and reach their intrinsic motivations.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Medicina [250442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Ictus ; Prevenció ; Entrevista motivacional ; Stroke ; Prevention ; Motivational interviewing ; Medicina



15 p, 653.4 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Medicine Faculty

 Record created 2016-07-28, last modified 2023-07-18



   Favorit i Compartir