La disminució de la jornada laboral redueix les pressions ambientals?
Shao, Qinglong (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Rodríguez-Labajos, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Título variante: ¿La disminución de la jornada laboral reduce las presiones ambientales?
Título variante: Does Decreasing Working Time Reduce Environmental Pressures?
Fecha: 2016
Resumen: Aquest estudi té com a objectiu estimular el debat sobre l'efecte de la jornada laboral pel que fa a les pressions ambientals. En distingir entre diferents períodes de temps per als grups de països desenvolupats i en desenvolupament, es va confirmar la relació significativa entre les hores de treball i els impactes ambientals de les economies desenvolupades, encara que aquest no és el cas de les economies en desenvolupament. Curiosament, les correlacions significatives per al grup de països desenvolupats van passar de positives durant el primer subperíode (1980-2000) a negatives durant el segon subperíode (2001-2010). Connectant aquests resultats amb la literatura anterior, creiem que això seria degut al consum d'energia derivat de determinades activitats d'oci que serien més intensives en ús de l'energia si es proporciona temps de no treball excessiu.
Resumen: Este estudio tiene como objetivo estimular el debate sobre el efecto de la jornada laboral en cuanto a las presiones ambientales. Al distinguir entre diferentes períodos de tiempo para los grupos de países desarrollados y en desarrollo, se confirmó la relación significativa entre las horas de trabajo y los impactos ambientales de las economías desarrolladas, aunque este no es el caso de las economías en desarrollo. Curiosamente, las correlaciones significativas para el grupo de países desarrollados pasaron de positivas durante el primer subperiodo (1980-2000) a negativas durante el segundo subperiodo (2001-2010). Conectando estos resultados con la literatura anterior, creemos que esto sería debido al consumo de energía derivado de determinadas actividades de ocio que serían más intensivas en uso de la energía si se proporciona tiempo de no trabajo excesivo.
Resumen: This study aims to stimulate the discussion on the effect of working time on environmental pressures. By distinguishing between different time periods for developed and developing country groups respectively, we confirmed the significant relationship between hours of work and environmental impacts in developed economies, although this is not the case for the developing counterparts. Interestingly, the significant correlations for the developed country group turned from positive during the first sub-period (1980-2000) to negative during the second sub- period (2001-2010). Connecting these results with previous literature, we proposed the reasons of re-bound energy use derived from certain leisure activities which were more energy-intensive if excessive non- working time was provided.
Nota: Unidad de excelencia María de Maeztu MdM-2015-0552
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Juliol 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 32.5 KB

Español
3 p, 118.4 KB

English
2 p, 117.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2016-08-01, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir