Integración Big Data en el Mundo empresarial : ELK - Hadoop - Splunk
Santacreu Grifol, Aitor
Diaz-Chito, Katerine, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Big Data integration in the business world : ELK - Hadoop - Splunk
Títol variant: Integració Big Data en el Món empresarial : ELK - Hadoop - Splunk
Data: 2016-06-26
Resum: Hoy en día todos los procesos automatizados generan logs de sistema para poder ser auditados, y en consecuencia la volumetría de datos que se generan puede ser un problema a la hora de realizar algún tipo de análisis en el ámbito del Big Data. A partir de este artículo se detalla en qué consisten las herramientas de indexación y visualización de datos en Big Data. En concreto, se propone el análisis de dos herramientas de este tipo, una de gratuita, stack ELK, y otra de pago, Splunk. El análisis de estas herramientas se realiza a partir de un caso de uso provisto por una organización privada, desplegando y adaptando cada arquitectura. El resultado de este trabajo es establecer un marco comparativo entre ambas herramientas para responder a las preguntas planteadas por el caso de uso. También se determina que herramienta debe usarse en otros casos de uso.
Resum: Nowadays all automated processes generate system logs to allow audits. The volume of the generated data can become a problem when doing some kind of analysis in Big Data environments. This article details what they are indexing and visualization tools in Big Data. Concretely, it is proposed an analysis of two tools, one free to use, stack ELK, and another of payment, Splunk. The analysis of this tools will be done based on a use case, provided by a private organization, both tools will be deployed and adapted. The result of this project is to establish a comparative frame between both tools to answer the questions made by the use case. Also determinate which tool must be used in other use cases.
Resum: Avui en dia tots els processos automatitzats generen logs de sistema per poder ser auditats, i com a conseqüència la volumetria de dades que es generen pot ser un problema a l'hora de realitzar algun tipus d'anàlisi a l'àmbit del Big Data. A partir d'aquest article es detalla en què consisteixen les eines d'indexació i visualització de dades en Big Data. En concret, es proposa l'anàlisi de dues eines d'aquest tipus, una de gratuïta, l' stack ELK, i una altra de pagament, Splunk. L'anàlisi d'aquestes eines es realitza a partir d'un cas d'ús proveït per una organització privada, desplegant i adaptant cada arquitectura. El resultat d'aquest treball és establir un marc comparatiu entre ambdues eines per respondre a les preguntes plantejades pel cas d'ús. També es determina quina eina ha de fer-se servir per altres casos d'ús.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Big Data ; Splunk ; Elasticsearch ; Logstash ; Kibana ; Stack elk ; Hadoop ; Cloudera ; Amazon Web Services ; Computació al núvol ; Eines d'indexació ; Computación en la nube ; Herramientas de indexación ; Cloud computing ; Indexing tools9 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2016-09-30, darrera modificació el 2020-11-01   Favorit i Compartir