Geografía y geógrafos en Bolivia y en Cuba : ensayo de sociología histórica comparativa
Dory, Daniel
Douzant-Rosenfeld, Denise

Títol variant: Geografia i geògrafs a Bolívia i Cuba : assaig de sociologia històrica comparativa
Títol variant: Géographie et géographes en Bolivie et à Cuba : essaie de sociologie historique comparative
Títol variant: Geography and Geographers in Bolivia and Cuba : an attempt at comparative historical sociology
Data: 1995
Resum: La comparación entre la geografía en Bolivia y Cuba se realiza aquí mediante el estudio de tres variables principales: la institucionalización, la especialización y el nivel de autonomía del campo geográfico en relación con otros campos sociales (sobre todo escolar y político). El estudio del desarrollo desigual de la disciplina en los dos paises permite enriquecer la reflexión general sobre el estatuto y las potencialidades del saber geográfico.
Resum: La comparació entre la geografia que es fa a Bolívia i a Cuba es realitza mitjanqant l'estudi de tres grans variables: la institucionalització, l'especialització i el nivell d'autonomia del camp geogràfic en relació amb altres camps socials, sobretot l'escolar i el polític. L'estudi del desenvolupament desigual de la disciplina en els dos països permet enriquir la reflexió sobre l'estatut i les potencialitats del saber geogràfic.
Resum: La comparaison entre la géographie en Bolivie et à Cuba est menée ici i partir de trois variables essentielles: l'institutionnalisation, la spécialisation et le degré d'autonomie du champ géographique par rapport à d'autres champs sociaux. L'étude du développement inégal de la discipline dans les deux pays permet d'enrichir la reflexion générale sur le statut et les potentialités du savoir géographique.
Resum: The comparison between geography in Bolivia and Cuba is undertoken here through three main aspects: institutionalization, specialization and the level of autonomy reached by the geographic field in relation to other social fields. The study of the uneven development of geography in both countries enables a better understanding of the status and potentialities of geographic knowledge.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Geografia ; Bolívia ; Cuba ; Institucionalització ; Especialització
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 27 (1995) p. 57-73, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41702


15 p, 637.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-03-27, darrera modificació el 2022-02-20



   Favorit i Compartir