Aproximació al consum de drogues a Barcelona : un reportatge de cas
Arbusà Roca, Roger
Carmona Cruz, Esther
Quitllet Magrina, Rosa Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Aproximación al consumo de drogas en Barcelona : un reportaje de caso
Additional title: Approach to drug use in Barcelona : a case report
Date: 2016
Description: 23 pag.
Abstract: La toxicomania és un dels problemes socials històrics en societats occidentals que durant l'última dècada han estat molt invisibilitzats. El reportatge intenta fer una radiografia del panorama entorn a les drogues a la ciutat de Barcelona a partir de dades oficials, persones que treballen en aquest àmbit i diferents visions de com tractar i reinserir les persones afectades per addicions. Les declaracions es vertebren a partir del cas del politoxicòman de 27 anys, Pol, que fa més de 10 anys que consumeix i encara està actualment en tractament. El treball radiofònic no intenta donar solució a la problemàtica si no fotografiar la realitat i posar en valor els tractaments grupals que ajuden al col·lectiu toxicòman.
Abstract: La toxicomanía es uno de los problemas sociales históricos en sociedades occidentales que durante la última década se han invisibilizado. El reportaje intenta hacer una radiografía del panorama entorno a las drogas en la ciudad de Barcelona a partir de datos oficiales, personas que trabajen en este ámbito i diferentes visiones de como tratar y reinsertar las personas afectadas por adicciones. Las declaraciones se vertebran a partir del caso del politoxicómano de 27 años, Pol, que hace más de 10 años que consume y todavía está actualmente en tratamiento. El trabajo radiofónico no intenta dar solución a la problemática sino fotografiar la realidad y poner en valor los tratamientos grupales que ayudan al colectivo toxicómano.
Abstract: Drug addiction is one of the historical social problems in occidental societies over the past decade have been rendered invisible. The report tries to make an X-ray of drug panorama in the city of Barcelona from official data, people working in this area and different visions of how to treat and reintegrate those affected by addictions. This report is structured from the case of 27 years old Pol, more than 10 years ago and is still consumed currently in treatment. The radio work does not try to solve the problem but makes a realistic photo and to value the group treatments that help the addict group.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Graduat o Graduada en Periodisme [971]
Document: Treball de projecte ; bachelorThesis ; Text
Subject: Drogoaddicció ; Drogoaddictes ; Barcelona (Catalunya)23 p, 1.8 MB5:01, 9.2 MB12:55, 23.7 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies

 Record created 2016-12-01, last modified 2018-10-27   Favorit i Compartir