El tratamiento de los casos de dopaje de Contador, Armstrong y Landis en la prensa generalista española
Canyameras Rojas, Toni
Perceval, José María, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Título variante: El tractament dels casos de dopatge de Contador, Armstrong i Landis a la premsa generalista espanyola
Título variante: Treatment of cases of doping Contador, Armstrong and Landis in the Spanish general press
Fecha: 2016
Descripción: 178 pag.
Resumen: El dopatge és inherent a l'esport i de vegades l'esportista recorre a l'ús de substàncies prohibides per guanyar. Com a part d'un àmbit de candent actualitat i interès social com l'esport, i estant molt presents al ciclisme, les informacions relacionades amb els casos de dopatge són exposades a la opinió pública per part de la premsa generalista. Tanmateix, en ocasions l'esportista que ha fet ús de substàncies prohibides és criticat en excés, i aquestes crítiques no se solen observar quan el protagonista és un espanyol, a qui a més a més habitualment es defensa. Aquesta diferència mereix una profunda anàlisi i a partir d'aquí proposar un tractament alternatiu pels casos de dopatge a la premsa generalista espanyola.
Resumen: El dopaje es inherente al deporte y a veces el deportista recurre al uso de sustancias prohibidas para ganar. Como parte de un ámbito de candente actualidad e interés social como el deporte, y estando muy presentes en el ciclismo, las informaciones relacionadas con casos de dopaje son expuestas a la opinión pública por parte la prensa generalista. Sin embargo, en ocasiones el deportista que ha hecho uso de sustancias prohibidas es criticado en exceso, y dichas críticas no se suelen observar cuando el protagonista es un español, a quien además habitualmente se defiende. Esta diferencia merece un profundo análisis y a partir de aquí proponer un tratamiento alternativo para los casos de dopaje en la prensa generalista española.
Resumen: Doping is inherent in the sport and the athletes sometimes resorts to the use of prohibited substances to win. As a part of a field of topical and social interest such as sports, and being present in cycling, information related to cases of doping are exposed to public opinion by the general press. However, sometimes the athlete who has made use of banned substances is criticized too much, and those criticisms are not usually see when the protagonist is a Spanish, who usually defends well. This difference deserves a through analysis and from here propose an alternative treatment for doping cases in the Spanish general press.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà.
Titulación: Periodisme [2501933]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Periodisme [971]
Documento: Treball de recerca ; bachelorThesis ; Text
Materia: Dopatge en els esports ; Ciclisme ; Periodisme esportiu -- Espanya178 p, 1.8 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Ciencias de la Comunicación. TFG

 Registro creado el 2016-12-21, última modificación el 2018-10-27   Favorit i Compartir