Mediació ciutadana i comunitària
Munné, Maria (Universitat Pompeu Fabra)
Prokopljevic, Milena (Universitat de Barcelona)
Llorens, Teresa
Amorós, Moisès
Serrano, Xavier (Universitat de Barcelona)
Ros, Marc (Universitat de Barcelona)
Cals, Marta
Canyameres, Manel

Títol variant: Mediación ciudadana y comunitaria
Publicació: Barcelona Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia 2010
Resum: El conflicte ciutadà i comunitari és un aspecte inevitable i recurrent de la vida en comú. Les necessitats socials empenyen a la creació de noves estratègies de gestió dels conflictes com és la mediació, la qual s’implanta en el territori català des de les institucions locals. El text que segueix inicia una tasca de conceptualització de la mediació ciutadana i comunitària en l’àmbit local a Catalunya, on s’utilitzen els termes ciutadà i comunitari per descriure el present àmbit de recerca. Es distingeix la mediació ciutadana i comunitària de la intercultural. Partim d’un estudi quantitatiu i qualitatiu per descriure la tasca dels mediadors, els processos que es duen a terme i les característiques de les institucions prestadores del servei. El mediador professional ocupa un espai local idoni per a la gestió dels conflictes, atesa la seva naturalesa imparcial, la visió constructiva del conflicte i el foment de la responsabilització ciutadana, cosa que enforteix els vincles ciutadans reforçant la xarxa social i creant una cultura de la mediació.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Document: bookPart
Matèria: Mediació ; Catalunya ; Resolució de conflictes (Dret) ; Mediació ciutadana ; Mediació comunitària ; Mediació intercultural ; Gestió dels conflictes ; Cultura de la mediació ; Vincle social
ISBN: 978-84-393-8560-8
Publicat a: Llibre Blanc de la mediació a Catalunya, 2010, p. 317-373

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/168589


Català
57 p, 1.5 MB

Español
60 p, 8.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Dret i Tecnologia (IDT)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2017-01-18, darrera modificació el 2019-02-02   Favorit i Compartir