Mediació ciutadana i comunitària
Munné, Maria (Universitat Pompeu Fabra)
Prokopljevic, Milena (Universitat de Barcelona)
Llorens, Teresa
Amorós, Moisès
Serrano, Xavier (Universitat de Barcelona)
Ros, Marc (Universitat de Barcelona)
Cals, Marta
Canyameres, Manel

Título variante: Mediación ciudadana y comunitaria
Publicación: Barcelona Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia 2010
Resumen: El conflicte ciutadà i comunitari és un aspecte inevitable i recurrent de la vida en comú. Les necessitats socials empenyen a la creació de noves estratègies de gestió dels conflictes com és la mediació, la qual s’implanta en el territori català des de les institucions locals. El text que segueix inicia una tasca de conceptualització de la mediació ciutadana i comunitària en l’àmbit local a Catalunya, on s’utilitzen els termes ciutadà i comunitari per descriure el present àmbit de recerca. Es distingeix la mediació ciutadana i comunitària de la intercultural. Partim d’un estudi quantitatiu i qualitatiu per descriure la tasca dels mediadors, els processos que es duen a terme i les característiques de les institucions prestadores del servei. El mediador professional ocupa un espai local idoni per a la gestió dels conflictes, atesa la seva naturalesa imparcial, la visió constructiva del conflicte i el foment de la responsabilització ciutadana, cosa que enforteix els vincles ciutadans reforçant la xarxa social i creant una cultura de la mediació.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Documento: bookPart
Materia: Mediació ; Catalunya ; Resolució de conflictes (Dret) ; Mediació ciutadana ; Mediació comunitària ; Mediació intercultural ; Gestió dels conflictes ; Cultura de la mediació ; Vincle social
ISBN: 978-84-393-8560-8
Publicado en: Llibre Blanc de la mediació a Catalunya, 2010, p. 317-373

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/168589


Català
57 p, 1.5 MB

Español
60 p, 8.6 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Instituto de Derecho y Tecnología (IDT)
Libros y colecciones > Capítulos de libros

 Registro creado el 2017-01-18, última modificación el 2019-02-02   Favorit i Compartir