Mediació ciutadana i comunitària
Munné, Maria (Universitat Pompeu Fabra)
Prokopljevic, Milena (Universitat de Barcelona)
Llorens, Teresa
Amorós, Moisès
Serrano, Xavier (Universitat de Barcelona)
Ros, Marc (Universitat de Barcelona)
Cals, Marta
Canyameres, Manel

Additional title: Mediación ciudadana y comunitaria
Imprint: Barcelona Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia 2010
Abstract: El conflicte ciutadà i comunitari és un aspecte inevitable i recurrent de la vida en comú. Les necessitats socials empenyen a la creació de noves estratègies de gestió dels conflictes com és la mediació, la qual s'implanta en el territori català des de les institucions locals. El text que segueix inicia una tasca de conceptualització de la mediació ciutadana i comunitària en l'àmbit local a Catalunya, on s'utilitzen els termes ciutadà i comunitari per descriure el present àmbit de recerca. Es distingeix la mediació ciutadana i comunitària de la intercultural. Partim d'un estudi quantitatiu i qualitatiu per descriure la tasca dels mediadors, els processos que es duen a terme i les característiques de les institucions prestadores del servei. El mediador professional ocupa un espai local idoni per a la gestió dels conflictes, atesa la seva naturalesa imparcial, la visió constructiva del conflicte i el foment de la responsabilització ciutadana, cosa que enforteix els vincles ciutadans reforçant la xarxa social i creant una cultura de la mediació.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Document: bookPart
Subject: Mediació ; Catalunya ; Resolució de conflictes (Dret) ; Mediació ciutadana ; Mediació comunitària ; Mediació intercultural ; Gestió dels conflictes ; Cultura de la mediació ; Vincle social
ISBN: 978-84-393-8560-8
Published in: Llibre Blanc de la mediació a Catalunya, 2010, p. 317-373

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/168589


Català
57 p, 1.5 MB

Español
60 p, 8.6 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Institute of Law and Technology (IDT)
Books and collections > Book chapters

 Record created 2017-01-18, last modified 2019-07-21   Favorit i Compartir