La mediació en l'àmbit escolar
Carrasco, Sílvia (Universitat Autònoma de Barcelona)
Villà Taberner, Rita (Universitat Autònoma de Barcelona)
Ponferrada Arteaga, Maribel (Universitat Autònoma de Barcelona)
Casañas Adam, Elisenda (Universitat Autònoma de Barcelona)

Título variante: La mediación en el ámbito escolar
Publicación: Barcelona Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia 2010
Resumen: Aquest capítol presenta els resultats de l'estudi sobre l'estat actual de la mediació en l'àmbit escolar a Catalunya. Els resultats s'han obtingut a partir d'un doble abordatge quantitatiu i qualitatiu que ens permet obtenir dades de la seva implantació i de les seves característiques i alhora conèixer les motivacions, percepcions i valoracions concretes dels diferents actors dels centres escolars i de l'administració educativa que estan liderant la introducció de la mediació en aquest àmbit. Per mitjà d'una recopilació de casos es presenta una anàlisi sistematitzada de la situació global de conflictivitat en l'àmbit escolar i dels mecanismes que actualment s'estan utilitzant per abordar-la. L'objectiu últim del capítol és oferir noves perspectives que permetin una ampliació de l'ús de la mediació amb totes les garanties jurídiques, de manera que també s'ha analitzat l'estat actual de la regulació jurídica de la mediació escolar com a punt de partida per contribuir a reforçar-la.
Derechos: Tots els drets reservats.
Lengua: Català
Documento: Capítol de llibre
Materia: Mediació ; Catalunya ; Resolució de conflictes (Dret) ; Mediació escolar ; Conflicte escolar ; Educació obligatòria ; Cultura del diàleg
Publicado en: Llibre Blanc de la mediació a Catalunya, 2010, p. 437-515, ISBN 978-84-393-8560-8

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/168589


Català
77 p, 2.1 MB

Español
82 p, 2.5 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Instituto de Derecho y Tecnología (IDT)
Libros y colecciones > Capítulos de libros

 Registro creado el 2017-01-19, última modificación el 2023-01-30



   Favorit i Compartir