El rol de la ràdio en l'era digital, estudi de cas : RAC1
Granell Fernández, Laura
Martín, Francisco (Martín Villodres), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Título variante: El rol de la radio en la era digital, estudio de caso : RAC1
Título variante: The role of radio in the digital age, case study : RAC1
Fecha: 2016
Descripción: 115 pag.
Resumen: Amb els anys, la Internet ha posat fi a l'exclusivitat de les ones hertzianes i ha sorgit un nou estàndard: la ràdio digital. En efecte, la constant innovació tecnològica ha creat un ampli ventall de plataformes de distribució i emissió, tant en directe com diferit. Aquesta digitalització ha canviat els hàbits de consum i les rutines de producció i distribució, així com el perfil dels professionals. La present recerca analitza com això ha afectat al sistema radiofònic espanyol, i fa un estudi de l'emissora RAC1 pel que fa a les seves eines digitals de distribució i emissió.
Resumen: Con los años, la Internet ha puesto fin a la exclusividad de las ondas hertzianas y ha surgido un nuevo estándar: la radio digital. En efecto, la constante innovación tecnológica ha creado un amplio abanico de plataformas de distribución y emisión, tanto en directo como diferido. Esta digitalización ha cambiado los hábitos de consumo y las rutinas de producción y distribución, así como el perfil de los profesionales. La presente investigación analiza como esto ha afectado al sistema radiofónico español, y hace un estudio de la emisora RAC1 en cuanto a sus herramientas digitales de distribución y emisión.
Resumen: Over the years, the Internet has finished with the exclusiveness of the hertzian waves and has emerged a new standard: the digital radio. Indeed, the constant technological innovation has created a wide range of distribution and broadcast platforms, both live and deferred. This digitization has changed the consumption habits and the routines of production and distribution, as well as the profile of the professionals. This research analyzes how this has affected the Spanish radio system, and studies the station RAC1 and its digital distribution and broadcast tools.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Periodisme [2501933]
Plan de estudios: Grau en Periodisme [971]
Documento: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Materia: Ràdio digital ; Societat de la informació ; Comunicacions digitals ; RAC1 (Emissora de ràdio)



115 p, 13.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Ciencias de la Comunicación. TFG

 Registro creado el 2017-01-24, última modificación el 2022-05-01



   Favorit i Compartir