Proyecto X : revitalización de la radio del Centro Penitenciario Quatre Camins
Castañeda López, Antonio Damián
Jiménez García, Ana
Barbeito Veloso, Ma. Luz, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Projecte X : revitalització de la ràdio del Centre Penitenciari Quatre Camins
Additional title: Project X : revitalizing radio Quatre Camins Prision
Date: 2016
Description: 103 pag.
Abstract: El present treball es basa en la revitalització de la ràdio del Centre Penitenciari Quatre Camins (La Roca del vallès). Amb aquest projecte d'alfabetització mediàtica es pretén que els interns recuperin un mitjà de comunicació que els ajudi a adquirir eines comunicatives i sòcioeducatives. Amb tal objectiu s'analitza com la ràdio pot afavorir als interns. A més, es confecciona una proposta de programació, es defineix una sèrie de temàtiques a abordar, s'analitzen les infraestructures tècniques i es dissenya la imatge gràfica de la ràdio. Tot això se sintetitza en Projecte X, nom amb el qual s'ha batejat la proposta i el treball aquí exposat.
Abstract: El presente trabajo se basa en la revitalización de la radio del Centro Penitenciario Quatre Camins (La Roca del Vallès). Con este proyecto de alfabetización mediática se pretende que los internos recuperen su medio de comunicación que les ayude a adquirir herramientas comunicativas y socioeducativas. Con tal objetivo se analiza cómo la radio puede favorecer al recluso. Además, se confecciona una propuesta de programación, se define una serie de temáticas a abordar, se analizan las infraestructuras técnicas y se diseña la imagen gráfica de la radio. Todo ellos se sintetiza en Proyecto X, nombre con el que se ha bautizado la propuesta y el trabajo aquí expuesto.
Abstract: The following paper is based on the revitalization of the radio located in the penitentiary centre of Quatre Camins (La Roca del Vallès). With this project of media literacy there is a purpose of recovering a channel of communication for the interns to help them in acquiring communicative and socio-educational skills. With such objective, there is an analysis on how the radio could favor the interns. Moreover, a programming offer is analysed and a graphic image of the radio is designed. All this is synthesised in Project X, the name chosen for this venture and the following paper presented.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Graduat o Graduada en Periodisme [971]
Document: Treball de projecte ; bachelorThesis ; Text
Subject: Ràdio lliure ; Alfabetització en mitjans ; Ràdio en l'ensenyament ; Presons ; Delinqüents ; Rehabilitació103 p, 4.1 MB

2 p, 295.8 KB

29.8 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies

 Record created 2017-01-26, last modified 2018-10-27   Favorit i Compartir