Estructura i dinàmica demogràfica de la població estrangera a Catalunya : canvis recents
Gil-Alonso, Fernando (Centre d'Estudis Demogràfics)
Domingo i Valls, Andreu, 1958-

Publicació: Barcelona Fundació Jaume Bofill 2007
Descripció: 31 pag.
Resum: Aquest capítol analitza les tendències recents de les migracions internacionals a Catalunya a partir de les darreres dades disponibles. A 1 de gener de 2007 (dades provisionals de l'INE) a Catalunya hi havia 966. 004 ciutadans de nacionalitat estrangera, és a dir, el 13,4% del total de 7. 197. 174 habitants empadronats. Això significa que concentra el 21,6% de tota la població estrangera resident a Espanya, alhora que ha rebut el 23% del total d'entrades arribades al conjunt de l'Estat. En general, els resultats mostren una continuació dels fluxos d'arribada d'estrangers al nostre país, així com del creixement dels estocs, però a un ritme menor que el de l'any precedent i amb un cert canvi del patró de nacionalitats, amb més protagonisme dels europeus i els asiàtics, que compensaría el menor ritme d'arribada d'africans i, sobretot, d'americans. Catalunya ha deixat de ser receptora neta i per primer cop expulsa més migrants estrangers dels que rep en el seu intercanvi amb la resta d'Espanya. Al mateix temps, sembla que els fluxos de sortida d'estrangers van adquirint més importància. Les dades més recents també indiquen un cert decreixement del nombre anual de matrimonis amb algun cònjuge estranger, fet que ha coincidint en el temps amb un creixement important del nombre de naixements de pare i/o mare estrangers.
Nota: Estudi finançat per la Fundació Jaume Bofill
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Col·lecció: Polítiques ; 58
Document: bookPart
Matèria: Emigració i immigració ; Catalunya ; Demografia
ISBN: 9788483348420
Publicat a: L'estat de la immigració a Catalunya. Anuari 2006. Volum I. Anàlisi jurídica i sociodemogràfica, 2007, p. 223-25432 p, 304.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2017-02-06, darrera modificació el 2020-03-24   Favorit i Compartir