Estructura i dinàmica demogràfica de la població estrangera a Catalunya : canvis recents
Gil Alonso, Fernando (Centre d'Estudis Demogràfics)
Domingo i Valls, Andreu, 1958-

Imprint: Barcelona Fundació Jaume Bofill 2007
Description: 31 pag.
Abstract: Aquest capítol analitza les tendències recents de les migracions internacionals a Catalunya a partir de les darreres dades disponibles. A 1 de gener de 2007 (dades provisionals de l'INE) a Catalunya hi havia 966. 004 ciutadans de nacionalitat estrangera, és a dir, el 13,4% del total de 7. 197. 174 habitants empadronats. Això significa que concentra el 21,6% de tota la població estrangera resident a Espanya, alhora que ha rebut el 23% del total d'entrades arribades al conjunt de l'Estat. En general, els resultats mostren una continuació dels fluxos d'arribada d'estrangers al nostre país, així com del creixement dels estocs, però a un ritme menor que el de l'any precedent i amb un cert canvi del patró de nacionalitats, amb més protagonisme dels europeus i els asiàtics, que compensaría el menor ritme d'arribada d'africans i, sobretot, d'americans. Catalunya ha deixat de ser receptora neta i per primer cop expulsa més migrants estrangers dels que rep en el seu intercanvi amb la resta d'Espanya. Al mateix temps, sembla que els fluxos de sortida d'estrangers van adquirint més importància. Les dades més recents també indiquen un cert decreixement del nombre anual de matrimonis amb algun cònjuge estranger, fet que ha coincidint en el temps amb un creixement important del nombre de naixements de pare i/o mare estrangers.
Note: Estudi finançat per la Fundació Jaume Bofill
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Series: Polítiques ; 58
Document: bookPart
Subject: Emigració i immigració ; Catalunya ; Demografia
ISBN: 9788483348420
Published in: L'estat de la immigració a Catalunya. Anuari 2006. Volum I. Anàlisi jurídica i sociodemogràfica, 2007, p. 223-25432 p, 304.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre for Demographic Studies (CED)
Books and collections > Book chapters

 Record created 2017-02-06, last modified 2019-07-21   Favorit i Compartir