Cap a una nova geografia regional? Notícia del seminari celebrat a la Ciutat dels Quatre Rius
Nogué, Joan 1958-

Data: 1989
Resum: Du 28 au 30 juin 1989 s'est tenu a Girona, le I Cours d'Été de Géographie dans le cadre des «Cours d'Eté de l'Estudi General de Girona -Université Internationale Menéndez Pelayo)». Ce premier cours a été consacré a la géographie régionale. Le but recherché était de provoquer un débat de fond sur le concept de région, non seulement a partir des tendances géographiques les plus innovatrices, mais aussi a partir d'autres sciences humaines et sociales. Nous assistons en effet a une importante revalorisation théorique et méthodologique de l'optique régionale et a une stimulante réflexion sur le rôle du contexte spatial dans l'explication des phénomenes sociaux, politiques et économiques qui affectent notre vie quotidienne. Le texte qui suit est un résumé succint de ce cours d'été.
Resum: The first «Curs d'Estiu de Geografia» (Summer Geography Course) was held in Girona from 28th to 30th June 1989, within the framework of the «Cursos d'Estiu» (Summer Course Programme) organized jointly by l'Estudi General de Girona (Girona University College) and the Universidad Internacional Menéndez y Pelayo. The theme of this first course was regional geography, with the objective of stimulating serious discussion on the validity of the regional concept, not only from some of the most innovating geographical view-pronts, but also from the perspective of other fields within the social and human sciences. The course constituted a profound rethinking on theoretical and methodological aspects of the regional concept, including a provocative reflection on the role that place, the spatial context, plays, or ought to play, in explaining social, political and economic phenomena which affect our daily life. The following text is a short report on the course.
Resum: Del 28 al 30 de junio de 1989 se celebró en Girona el I Curso de Verano de Geografia, en el marco de los Cursos de Verano del Estudi General de Girona -Universidad Internacional Menéndez y Pelayo. La primera edición de este curso se dedicó a la geografia regional. Se trataba de impulsar una discusión a fondo sobre la reconsideración del concepto de región, observada no solo desde alguna de las perspectivas geográficas más innovadoras, sino también desde otros campos de las ciencias sociales y humanas. Nos encontramos ante una significativa revalorización teórica y metodológica de la perspectiva regional que incluye, a su vez, una sugerente reflexión sobre el papel que el lugar, el contexto espacial, tiene o deberia tener en la explicación de 10s fenómenos sociales, politicos y económicos que afectan nuestra vida cotidiana. El texto que sigue a continución es una breve noticia del mencionado curso.
Resum: Del 28 al 30 de juny de 1989 se celebra a Girona el I Curs d'Estiu de Geografia, en el marc dels Cursos d'Estiu de l'Estudi general de Girona -Universidad Internacional Menéndez y Pelayo. La primera edició d'aquest curs es dedica a la geografia regional. Es tractava d'impulsar una discussió a fons sobre la revifalla del concepte de regió, observada no solament des d'algunes de les perspectives geogràfiques més innovadores, sinó també des d'altres camps de les ciències socials i humanes. Ens troben davant d'una seriosa reconsideració teòrica i metodològica de la perspectiva regional, que inclou, alhora, una suggeridora reflexió sobre el paper que el lloc, el context espacial, té o hauria de tenir en l'explicació dels fenomens socials, polítics i econòmics que afecten la nostra vida quotidiana. El text que segueix a continuació és una breu noticia de l'esmentat curs.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 15 (1989) p. 129-134, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41482


5 p, 148.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-16, darrera modificació el 2022-11-18   Favorit i Compartir